Paslaptingai dingęs ir negyvas rastas 15-metis greičiausiai mirė per nelaimingą atsitikimą

Paslaptinga 15-mečio mirtis Vilniuje gali būti nelaimingas atsitikimas. Viena iš realiausių tyrimo versijų gali būti ta, kad nepilnametis paslydo, krito, susitrenkė galvą ir laiku nesulaukęs pagalbos mirė.

 Paslaptingai dingęs ir negyvas rastas 15-metis greičiausiai mirė per nelaimingą atsitikimą.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Paslaptingai dingęs ir negyvas rastas 15-metis greičiausiai mirė per nelaimingą atsitikimą.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2019, 2:56 PM, atnaujinta Jan 3, 2019, 3:44 PM

„Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas jau gavo oficialias Teismo medicinos tarnybos prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos išvadas. Jos liudija, kad jaunuolio mirties priežastis nėra smurtinė“, - ketvirtadienį po pietų pranešė Vilniaus policija.

Lrytas.lt žiniomis, ekspertai pareigūnus informavo, kad žaizdos, rastos 15-mečio galvoje, panašios į tokias, kurios patiriamos krentant. Todėl viena iš realiausių nelaimės versijų gali būti ta, kad vaikinas paslydo, krisdamas susitrenkė galvą ir nesulaukęs pagalbos mirė.

Tikslus 15-mečio mirties laikas kol kas nežinomas.

Tyrimas tęsiamas ir sulaukus galutinių teismo medikų išvadų, tyrimo kryptis dar gali keistis. Pareigūnai taip pat bando atsekti paskutinių jaunuolio gyvenimo valandų kelią - kur jis ėjo, ką veikė. 

Apie rastą nepilnamečio kūną buvo pranešta trečiadienį.

„Šiandien apie 13 val. 23 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, miškelyje netoli Valkininkų gatvės, rastas nepilnamečio A.S. kūnas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas jo mirties priežasčiai nustatyti“, – tąkart pranešė Vilniaus policija.

Apie žaizdas galvoje trečiadienį policija neskelbė, tačiau jau ketvirtadienį šią detalę paminėjo Policijos departamentas.

Valkininkų g., kurioje rastas kūnas, yra visai netoli Ūmėdžių g., iš kurios nepilnametis dingo. Jo kūną aptiko paiešką vykdę viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

VST informavo redakciją, kad Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prašymu dingusio be žinios asmens paieškai buvo pasitelkti Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai. Ją vykdant dingusio nepilnamečio kūną rado tarnybos pareigūnas V.B.

Nepilnametis nuo 2018 m. gruodžio 28 d. buvo ieškomas kaip dingęs be žinios. Išvakarėse (gruodžio 27 dieną apie vidurdienį) jis išėjo kasti sniego prie savo namų Vilniuje, Ūmėdžių gatvėje, ir nuo to laiko apie jį nebuvo nieko žinoma.

Dėl šio įvykio Vilniaus apskrities VPK buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, ieškant dingusiojo be žinios kreiptasi pagalbos į visuomenę – prašyta atsiliepti galinčių suteikti tyrimui vertingos informacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.