Ekspertai atskleidė, kodėl staiga mirė iš Kauno klinikų išėjęs pacientas

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad mįslingomis aplinkybėmis Kauno klinikų teritorijoje mirusį vyrą pakirto staiga sustojusi širdis. Kauniečio artimieji nori išsiaiškinti paskutinių vyro gyvenimo minučių aplinkybes ir prašo pagalbos. 

Kauno klinikos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klinikos.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Kauno klinikų patalpas palikęs V.Šeiko nepasiekė namų.<br> Kauno AVPK nuotr.
 Kauno klinikų patalpas palikęs V.Šeiko nepasiekė namų.<br> Kauno AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 4, 2019, 3:35 PM, atnaujinta Jan 5, 2019, 6:22 AM

„Tai pirminė ekspertų išvada ir su ja tyrimas nesustos. Ekspertai dar turės atsakyti į gausybę kitų tyrimui svarbių klausimų ir tam prireiks laiko“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti prokurorė Edita Sangavičiūtė.

Kauno policijos pareigūnai aiškinasi painias 60 metų Vladimiro Šeiko mirties Kauno klinikose aplinkybes. Kūnas sausio 2-ąją buvo rastas gydymo įstaigos teritorijoje, apleistoje degalinėje. 

Kauniečiui medikų pagalbos prireikė naktį į gruodžio 31-ąją. Jis skundėsi galvos svaigimu, todėl greitosios pagalbos automobiliu buvo atgabentas į Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrių praėjus 16 minučių po vidurnakčio. 

V.Šeiko paaiškino, kad kiek anksčiau namuose susižalojo galvą ir krūtinę. Jį lydėjo žmona, bet ji vėliau išvažiavo namo. 

„Pacientui buvo atlikti visi būtini vidaus organų ir kraujo tyrimai, užrašyta kardiograma ir jokių sveikatos sutrikimų nenustatyta“, – anksčiau aiškino Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriaus vadovas Linas Darginavičius. 

Kaunietis pareiškė norą važiuoti namo ir net paaiškino, kad ketina išsikviesti taksi automobilį. Medikai neprieštaravo, nes palikti žmogų gydymo įstaigoje esą nebuvo jokio reikalo. Skubios pagalbos skyrių jis paliko 3 valandą 55 minutės. 

Didžiausia tikimybė, kad vyras patraukė link pagrindinio Kauno klinikų įėjimo, kur visada galima rasti taksi automobilį, mat neturėjo telefono. Kelionės tikslo kaunietis nepasiekė, o jo artimieji netrukus kreipėsi pagalbos prašydami surasti dingusįjį. 

V.Šeiko artimieji stebėjosi, kaip žmogus galėjo per porą valandų pasveikti ir kodėl buvo išleistas iš gydymo įstaigos tokiu paros metu. 

Policijos pareigūnai kartu su Kauno klinikų apsaugos tarnybos darbuotojais pradėjo paiešką ir trečiadienį nuošalioje vietoje rado kūną. Jokių smurto žymių ant jo neaptikta. 

Ekspertų išvados labai laukė policijos pareigūnai, kurie atlieka ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Pasak prokurorės E.Sangavičiūtės, ekspertai kol kas nepranešė tikslaus V.Šeiko mirties laiko. 

Tuo met Naujųjų išvakarėse dingusio ir vėliau mirusio rasto V.Šeiko artimieji prašo visuomenės pagalbos.

Šeima prašo visų, turinčių informacijos apie įvykį ar mačiusių V.Šeiko naktį iš gruodžio 30 į 31-ąją (iš sekmadienio į pirmadienį) Kauno klinikose ar jų teritorijoje Eivenių gatvėje, susisiekti telefonu +370 611 35 723.

Vyro požymiai: 172 cm ūgio, stambaus kūno sudėjimo, žilų plaukų. Dingimo dieną jis vilkėjo tamsiai žalios (vadinamosios chaki) spalvos striukę, pilkas sportines kelnes, avėjo juodos spalvos batus.

„Mūsų šeima vis dar ištikta šoko. Šiandien ekspertai atlieka tyrimus tėčio mirties priežasčiai nustatyti. Viliamės, kad ekspertų išvados leis aiškiau suprasti įvykusią skaudžią nelaimę ir jos priežastis“, – sakė velionio dukra Julija Šeiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.