Nakties drama Kaune: užlieti kaimynai ir namie viena palikta neįgali mergaitė

Kaune bręsta dar vienas skandalas dėl be priežiūros paliktos neįgalios mergaitės, kurios motinai vėliau buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Gelbėtojai naktį skubėjo į Kovo 11-osios gatvėje esantį daugiabutį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Gelbėtojai naktį skubėjo į Kovo 11-osios gatvėje esantį daugiabutį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2019, 3:22 PM, atnaujinta Jan 8, 2019, 4:03 PM

Naktį į antradienį, apie 1 valandą, gelbėtojai buvo iškviesti į vieną Kovo 11-osios gatvės daugiabutį. Jo gyventojai pranešė, kad iš aukštu aukščiau esančio buto bėga vanduo, tačiau durų niekas neatidaro. Jos neatsivėrė nei gelbėtojams, nei policijos pareigūnams. 

Jiems kilo įtarimų, kad bute girdėti vaiko verksmas, todėl gelbėtojai išlaužė duris. Įtarimai pasitvirtino – bute buvo viena palikta neįgali 8 metų mergaitė. Ją apžiūrėjo medikai, tačiau jokių sužalojimų neaptiko.    

Policijos pareigūnai iš pradžių surado mergaitės močiutę, o vėliau atsirado ir motina, jai nustatytas 2,99 promilės girtumas. Sunkią negalią turinti mergaitė laikinai apgyvendinta pas giminaičius.           

Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pareigas laikinai einanti Andželika Vežbavičiūtė pranešė, kad vaikų teisių specialistai apie šią šeimą sužinojo tik prieš porą savaičių.

„Gruodžio pabaigoje gavome pirmąjį signalą, rengėme pagalbos šeimai planą“, – naujienų portalui lrytas.lt kalbėjo A.Vežbavičiūtė. Pasak jos, tąkart taip pat būta problemų dėl alkoholio. Apie mergaitės tėvą žinių neturima. 

A.Vežbavičiūtė pranešė, kad trečiadienį dėl šio atvejo rengiamas posėdis, bus sprendžiama, kokios pagalbos reikia šeimai ir kur laikinai gyvens mergaitė. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.