Šiauliuose namuose mirė kūdikis: smurto žymių nerasta

Sekmadienio naktį Šiauliuose, savo namuose Talšos gatvėje, rastas negyvas dviejų mėnesių kūdikis.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-10 09:57, atnaujinta 2019-02-11 21:48

Praėjusių metų pabaigoje gimęs berniukas apie 2.50 val. negyvas aptiktas lovoje.

Kad įvyko nelaimė, pastebėjo naktį prabudusi mažylio motina. Ji miegojo su mažyliu vienoje lovoje, o tėvas su vyresniu vaiku – kitoje.

Abu tėvai – turi turi klausos negalią, todėl jiems kyla sunkumų prisikviesti pagalbą. Tiesa, šią negalią turintys žmonės gali naudotis paslauga „Tylusis skambutis“ – jei į registrą įrašytas asmuo paskambina pagalbos telefonu, į jo namus skubama nesiaiškinus aplinkybių.

Tačiau sekmadienio naktį šiauliečiai šia galimybe nepasinaudojo. Šoko ištiktas tėvas nubėgo pas kaimynus, šie iškvietė medikus.

Atvažiavus greitosios ekipažui, moteris stovėjo su negyvu vaikeliu rankose. Medikai padėti nebegalėjo niekuo – kūdikio kūnelis jau buvo pradėjęs stingti.

Per pirminę apžiūrą išorinių sužalojimų nenustatyta, tad mirties priežastį įvardins tyrimą atlikę teismo medicinos ekspertai.

Pasak namiškių, berniukas pastarąsias porą savaičių slogavo. Mažai tikėtina, kad mažylis būtų galėjęs užspringti – tokių požymių nepastebėta.

Pirmadienio vakarą gautos išvados, kad smurto žymių nerasta. Tikslią mirties priežastį ekspertai nustatys atlikę išsamesnius tyrimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.