Praėjusios paros eismo įvykiuose žuvo žmogus

Vasario 13-ąją, trečiadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 10 eismo įvykių: 1 žmogus žuvo, 10 sužeista, tarp jų – 1 nepilnametė pėsčioji.

Trečiadienio eismo įvykiuose žuvo žmogus, nukentėjo dar 10.<br>LKPT nuotr.
Trečiadienio eismo įvykiuose žuvo žmogus, nukentėjo dar 10.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2019, 11:14 AM

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, nukentėjo 4 pėsčiosios, iš jų 3 į įvykius pateko pėsčiųjų perėjose, šie įvykiai užregistruoti Vilniuje (2), Kaune ir Širvintose. Per parą gauti 236 pranešimai apie techninius eismo įvykius (juose žmonės nenukentėjo).

Nustatyta daugiau nei 610 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, išaiškinta 16 neblaivių vairuotojų, 27 asmenys, vairavę transporto priemones, nors teisės tam neturi, 80 pėsčiųjų padarytų pažeidimų.

Trečiadienio naktį, apie 0 val. 55 min. Šakių rajone, ties Baltrušių gyvenviete, kelyje Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas, rastas mirusio 53 metų vyro (sužeista galva) kūnas. Įtariama, kad dviračiu važiavusį žmogų partrenkė ir mirtinai sužalojo automobilis „Audi A6“, vairuojamas 38 metų vyro. Iš įvykio vietos jis pasišalino, vėliau surastas ir uždarytas į areštinę. Vyriškiui, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas neblaivumas.

Ryte, apie 10 val. 20 min. Šiauliuose, Spindulio ir Žemaitės gatvių sankryžoje (sningant), degant žaliam šviesoforo signalui į kairę sukęs automobilis „VW Passat“, vairuojamas 65 metų moters, susidūrė su tiesiai važiavusiu „Opel Zafira“. Nukentėjo jo vairuotojas, 60 metų vyras (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Prieš vienuoliktą ryto Zarasų rajone, kelyje Bradesiai–Dusetos–Daugailiai, esant šlapiai dangai, kelio vingyje į dešinę nuo kelio nuvažiavo ir, atsitrenkęs į medžius, apvirto automobilis „Subaru Legacy“. Pirminiais duomenimis, automobilis nesuvaldytas dėl techninio gedimo. Nukentėjo 48 metų vairuotojas (susižeidė galvą ir kairę ranką).

Po vienuoliktos ryto Širvintose, I. Šeiniaus gatvėje, sningant, iš namo kiemo atbulas važiuodamas automobilis „Audi A6“, vairuojamas 45-erių moters, partrenkė ėjusią pėsčiąją. Sužeidimus patyrusi 91 metų moteris paguldyta į ligoninės Traumatologijos skyrių.

Pavakarę, apie 16 val. 51 min. Klaipėdoje, Agluonos ir Minijos gatvių sankryžoje (danga šlapia), degant draudžiamajam šviesoforo signalui į sankryžą įvažiavęs 18 metų vaikino vairuojamas automobilis „Audi 80“ susidūrė su automobiliu „Škoda Roomster“, o šis kliudė gretima juosta važiavusį „Toyota“ markės automobilį. Per eismo įvykį nukentėjo „Škodos“ keleivė, nėščia 30-metė moteris. Vėliau į ligoninę kreipėsi ir šio automobilio 32 metų vairuotojas. Abiem paskirtas ambulatorinis gydymas.

Tuo pat metu, apie 16 val. 54 min. Vilniuje, Naujininkuose, Pelesos gatvėje, sningant, apšviestoje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, 16 metų merginą kliudė automobilis „Saab 9-3“, vairuojamas 39 metų vyro. Nukentėjusi nepilnametė nuvežta į ligoninę, jai, pirminiais duomenimis, nustatyti abiejų kojų kelių sumušimai.

Kitame įvykyje, apei 17 val. 05 min. sostinėje, Senamiestyje, Šventaragio gatvėje, 29 metų vyro, Italijos piliečio, vairuojamas automobilis „Fiat 500“ nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 66 metų moterį. Greitosios medicinos pagalbos automobiliu ji nuvežta į ligoninę (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Vakare, apie 23 val. Klaipėdoje, Prano Lideikio gatvėje, esant slidžiai (apledėjusiai) kelio dangai, apšviestame ruože, vairuojamo automobilio „BMW 530“ nesuvaldė 34 metų vyras. Automobilis atsitrenkė į pakelės medį. Nukentėjo neblaivus 36 metų keleivis, jis nuvežtas į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.