Vakaras kartono įmonėje vos nesibaigė tragedija – į ligoninę išvežti 4 darbuotojai

Vienoje Kauno įmonėje darbingas vakaras baigėsi ligonine. Dėl apsinuodijimo į gydymo įstaigą buvo išvežti 4 darbuotojai.

Gamyboje buvo naudojamos lakiosios medžiagos.<br> 123rf nuotr.
Gamyboje buvo naudojamos lakiosios medžiagos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2019, 10:02 AM, atnaujinta Feb 14, 2019, 10:34 AM

Kaip praneša Kauno priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, trečiadienį apie 19 val. buvo gautas pranešimas, kad Pramonės prospekte esančios įmonės "Korio formulė" pastate tvyro neaiškus kvapas, apsinuodiję 5 žmonės. Atvykus pagalbai, į lauką jau buvo išėję 8 darbuotojai. Jie skundėsi įvairiais sveikatos sutrikimais ir buvo apžiūrėti medikų.

Iš gamybos patalpų buvo evakuoti jose likę 4 darbuotojai - iš viso naktinėje pamainoje dirbo 12 žmonių - ir sustabdyta gamybos veikla. Įmonės administracijos ar atsakingų darbuotojų įvykio metu nebuvo.

"Korio formulė" gamina kartono pakuotes, gamybos metu naudojamos lakios medžiagos: dažai, klijai, lakai ir panašios. Patalpos buvo nevėdinamos, šildomos dujomis.

Kaip teigiama gelbėjimo tarnybos pranešime, atvyko ir policijos pareigūnai. Po medikų apžiūros į gydymo įstaigą buvo išvežti 4 darbuotojai: 3 moterys ir vyras.

Kauno klinikų viešųjų ryšių specialistė Eglė Audickaitė patvirtino, kad ligoninėje atvežtiems darbuotojams buvo nustatytas apsinuodijimas. Sulaukę tolesnių rekomendacijų jie buvo išleisti namo.

Bendrovės "Korio formulė" direktorius Andrius Bučius teigė nieko negalintis komentuoti.

"Nieko nežinau. Niekas neaišku, netgi neaišku, ar tikrai dėl nevėdinimo. Tyrėjai iš higienos centro dar turi ištirti, ar būtent tikrai dėl to buvo. Tai komentuot nieko negalim", - sakė direktorius.

Paklaustas, ar vakarais įmonėje darbuotojai visada būna vieni, A.Bučius nesutiko: "Yra vyresnieji, yra meistras... Jie nėra vieni."

Apie incidentą buvo informuotas Kauno miesto savivaldybės civilinės saugos skyrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.