Praėjusios paros eismo įvykiuose žuvo du žmonės

Pirmadienį, vasario 25 d., Eismo įvykių informacinėje sistemoje įvesti 5 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.

Pirmadienio eismo įvykiuose žuvo du žmonės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pirmadienio eismo įvykiuose žuvo du žmonės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-26 10:51, atnaujinta 2019-02-26 11:50

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, viename įvykyje, susidūrus transporto priemonėms, žuvo 2 žmonės, dar 2 buvo sužeisti. Esant šlapiai kelio dangai – 2 eismo įvykiai.

Per parą gauti 169 pranešimai apie techninius eismo įvykius (žmonės nenukentėjo). Pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t.y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas (Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d.). Išaiškinta 17 neblaivių vairuotojų, daugiau nei 510 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Pirmadienio rytą, apie 5 val. 12 min. Panevėžio rajone, Rimaisų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai („Via Baltica“ ruože), esant slidžiai (apledėjusiai) kelio dangai, vairuojamo krovininio automobilio „DAF“ su puspriekabe nesuvaldė 68 metų Lenkijos Respublikos pilietis. Tiesiame ruože vilkikas įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir nuvažiavo nuo kelio. Sužeidimus patyrė vairuotojas ir su juo važiavęs 56 metų keleivis, Ukrainos pilietis. Abu jie nuvežti į ligoninę, 56-erių vyras paguldytas į Neurochirurgijos skyrių.

Prieš trečią po pietų Kaune, A.Juozapavičiaus prospekte, pirminiais duomenimis, iš stotelės pradėjus važiuoti troleibusui „Škoda 14TR“, kurį vairavo 57-erių vyras, užsidarant durims iš jo iškrito ir pargriuvo keleivė. 75 metų moterį greitosios medicinos pagalbos ekipažas nuvežė į ligoninę.

Kitame eismo įvykyje laikinojoje sostinėje sužeistas pėsčiasis. Apie 19 val. Šarkuvos gatvėje, „Opel“ markės automobilis, vairuojamas 50 metų moters, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje kliudė iš kairės pusės ėjusį pėsčiąjį. 65 metų vyras (praskeltas antakis) nuvežtas į ligoninę. Pasak vairuotojos, ji nepastebėjo pėsčiojo, nes buvo apakinta kitų automobilių šviesų.

Prieš septintą vakaro Pagėgių savivaldybėje, Genių kaime, šlapiame žvyrkelyje, kelio vingyje į kairę, nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio, vairuojamo automobilio „VW Passat“ nesuvaldė 19 metų mergina. Automobilis nuvažiavo į griovį, nukentėjo vairuotoja.

Apie pusę vienuoliktos ryto Ukmergės rajone, Bernotiškių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis (danga šlapia), pirminiais duomenimis, automobilis „Hyundai Starex“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su Ukmergės kryptimi važiavusiu krovininiu automobiliu „MAN TGA 26.400“ su priekaba „Wielton“, vairuojamu 63 metų Lenkijos Respublikos piliečio. Po susidūrimo abi transporto priemonės nuvažiavo nuo kelio. Per eismo įvykį žuvo „Hyundai“ 48 metų vairuotojas. Kartu su juo važiavę 49 ir 62 metų keleiviai dėl patirtų sužeidimų nuvežti į ligoninę, kur 49-erių vyras mirė. Vyresnysis – komos būklės. Visi trys šiuo automobiliu važiavusieji – Rusijos Federacijos piliečiai. Nukentėjo ir vilkiko vairuotojas, jam paskirtas ambulatorinis gydymas. Pirminiais duomenimis, „Hyundai“ vairuotojas galbūt užmigo prie vairo.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena vairuotojams svarbų Kelių eismo taisyklių reikalavimą: draudžiama vairuoti transporto priemonę asmenims, neturintiems šios teisės, taip pat neblaiviems, apsvaigusiems nuo psichiką veikiančių medžiagų ar nepasinaudojusiems teisės aktų nustatytu privalomu kasdieniu poilsiu.

Neleidžiama vairuoti susirgus ar pavargus, jeigu dėl to gali kilti pavojus eismo saugumui, duoti transporto priemonę vairuoti asmenims, kurie yra paveikti bent vieno iš pirmiau nurodytų veiksnių arba neturi teisės vairuoti šios transporto priemonės. Vairuodamas transporto priemonę, vairuotojas privalo laikytis vairuotojo pažymėjime nurodytų sąlygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.