Praėjusios paros eismo įvykiuose sužaloti septyni žmonės

Praėjusią parą, vasario 27 d., trečiadienį, Lietuvoje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, sužeisti 7 žmonės, 4 iš jų pėstieji.

Trečiadienio eismo įvykiuose nukentėjo septyni žmonės.<br>LKPT nuotr.
Trečiadienio eismo įvykiuose nukentėjo septyni žmonės.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-28 10:36

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, eismo įvykių informacinėje sistemoje įvesti 7 eismo įvykiai. Esant slidžiai (apledėjusiai) kelio dangai – 1 eismo įvykis (nesuvaldytas „Toyota“ markės automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį). Viešojo transporto priemonėje parkrito garbaus amžiaus moteris, dviračiu važiavusį vyrą kliudė greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Per parą policija gavo 162 pranešimus apie techninius eismo įvykius (žmonės nenukentėjo). Išaiškinta daugiau nei 690 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tarp jų 133 ir 31 atvejis – atitinkamai pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų padaryti pažeidimai, 20 neblaivių vairuotojų, 13 asmenų, neturinčių teisės vairuoti.

Prieš aštuntą ryto Vilniuje, Eišiškių plente, ties posūkiu į Salininkų gatvę, esant slidžiai (apledėjusiai) kelio dangai, vairuojamo automobilio „Toyota Yaris“ nesuvaldė 29 metų moteris. Tiesiame ruože automobilis nuvažiavo į dešinę pusę ir atsitrenkė į pakelės medį. Nukentėjo vairuotoja, ji nuvežta į ligoninę.

Po aštuntos ryto Kaune, Gričiupyje, Rytų ir Pietų gatvių sankryžoje, pirminiais duomenimis, 44 metų vyro vairuojamo automobilio „Audi A6“, važiavusio pagrindiniu keliu, nepraleido priešpriešinio eismo juosta važiavęs automobilis, kuris staigiai suko į kairę. „Audi“ vairuotojas, vengdamas susidūrimo, manevravo, tačiau neišvengė susidūrimo su į važiuojamąją kelio dalį įėjusia pėsčiąja. 74 metų moteris, pirminiais duomenimis, patyrė galvos traumą, sunkios būklės ji paguldyta į ligoninę.

Prieš pusę dviejų po pietų Vilniuje, Vilniaus gatvėje, iš stotelės pradėjusiame važiuoti 14-ojo maršruto troleibuse pargriuvo keleivė. 86 metų moteriai ligoninėje, pirminiais duomenimis, nustatyti kojos ir nugaros sumušimai (ambulatorinis gydymas).

Popietę Panevėžyje, V.Kudirkos gatvėje, automobilis „Jeep Compass“, vairuojamas 65-erių vyro, važiuodamas atbulas, partrenkė iš galo ėjusią moterį. Nukentėjo 84 metų pėsčioji, ji nuvežta į ligoninę (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Pavakarę Marijampolėje, R.Juknevičiaus gatvėje, į ligoninės teritoriją įvažiuodamas greitosios medicinos pagalbos automobilis „Mercedes-Benz Vito 111“ kliudė dviračiu važiavusį 62-ejų vyrą, kuris patyrė dešinės kojos kaulų lūžius. Automobilį vairavo 41 metų vyras.

Vakare, apie 18 val. 26 min. Vilniuje, Pilaitėje, Vydūno gatvėje, į važiuojamąją kelio dalį neleistinoje vietoje įėjusį vyrą parbloškė 56 metų moters vairuojamas automobilis „Nissan Note“. Nukentėjo 61 metų pėsčiasis (galbūt neblaivus), kuris, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleistas į namus.

Vakare, apie 20 val. Kaune, Žemaičių plente, prie parduotuvės esančioje aikštelėje, pirminiais duomenimis, po kilusio konflikto, automobilis „Audi A6“ partrenkė 23 metų vaikiną, kuris, įtarus kojos lūžį, nuvežtas į ligoninę. Iš įvykio vietos nuvažiavęs minėtas automobilis sulaikytas magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai. Prie vairo buvo neblaivus automobilio savininkas, 25-erių vaikinui nustatytas sunkus (2,63 promilės) girtumas. Kartu važiavęs jaunuolis tikrintis blaivumą atsisakė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena vairuotojams (Kelių eismo taisyklių 30 punktas) – artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų į bet kurią jo važiavimo krypties eismo juostą, o keliuose su viena eismo juosta kiekviena kryptimi – į bet kurią eismo juostą perėjoje įžengusį, žengiantį arba prieš pat eismo juostą (važiuojamosios kelio dalies kraštą) stovintį ir laukiantį galimybės įžengti pėsčiąjį.

Transporto priemonių vairuotojai privalo imtis papildomų atsargumo priemonių tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui arba tais atvejais, kai pėsčiųjų perėja iš vairuotojo vietos nėra gerai apžvelgiama, ir įsitikinti, kad pėsčiųjų perėjoje nėra pėsčiųjų, kuriuos turėtų praleisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.