Praėjusios paros eismo įvykiuose nukentėjo 10 žmonių

Ketvirtadienį, kovo 27 d., pirminiais duomenimis, įvyko 10 eismo įvykių, sužeista 10 žmonių, daugiausia – vairuotojų (4) ir pėsčiųjų (4), iš jų 2 – pėsčiųjų perėjose.

Ketvirtadienio eismo įvykiuose nukentėjo 10 žmonių.<br>LKPT nuotr.
Ketvirtadienio eismo įvykiuose nukentėjo 10 žmonių.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-29 11:01

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, šie eismo dalyviai nukentėjo Vilniuje, Panevėžyje, Utenoje ir Kupiškio rajone. Užregistruoti 4 transporto priemonių susidūrimo atvejai: į vieną jų pateko dviračiu važiavusi mergina, kitame nukentėjo motociklą vairavęs jaunas vyras, susidūrus lengvajam automobiliui ir autobusui, sužeidimų neišvengė garbaus amžiaus vairuotoja.

Esant šlapiai kelio dangai – 1 įvykis. Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 eismo įvykyje. Per parą gauti 174 pranešimai apie techninius eismo įvykius. Pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų (transporto priemonių vairavimas apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas – Baudžiamojo kodekso 281 str. 2 d.).

Ketvirtadienio ryte, apie 6 val. 35 min. Kaune, Petrašiūnuose, R.Kalantos gatvėje (danga šlapia), automobilis „Audi A3“, vairuojamas 36-erių moters, sukdamas į kairę, susidūrė su lygiareikšmiu keliu tiesiai priešpriešiais važiavusiu „Audi A6 Avant“, kurį vairavo 27 metų vyras. Po susidūrimo pirmasis „Audi“ atsitrenkė į šviesoforą. Nukentėjo šio automobilio vairuotoja, ji pristatyta į ligoninę.

Kaune nukentėjo ir dar viena eismo dalyvė – viešojo transporto keleivė. Popietę, apie 14 val. 52 min. T.Masiulio gatvėje, troleibuso 54 metų vairuotojui staigiai stabdant, salone pargriuvo keleivė. Į ligoninę nuvežta 87 metų moteris, pirminiais duomenimis, ji susimušė galvą.

Prieš devintą ryto Panevėžio rajone, Vaivadų kaime, kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, automobilį „Toyota Avensis Verso“ vairavusi 84 metų moteris, norėdama apsisukti, pasuko į kairę ir neišvengė susidūrimo su ta pačia kryptimi tiesiai važiavusiu autobusu „Neoplan“, vairuojamu 24 metų vaikino. Per eismo įvykį sužeista lengvojo automobilio vairuotoja, ji paguldyta į ligoninės Reanimacijos skyrių.

Popietę, apie 14 val. 12 min. Vilniuje, Dzūkų ir Panevėžio gatvių sankryžoje, automobilis „Suzuki Alto“, sukdamas į dešinę, parbloškė į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją įėjusią pėsčiąją. Dėl patirtų sužeidimų į ligoninės Chirurgijos skyrių paguldyta 77 metų moteris. Vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas 0,97 promilės girtumas.

Pavakarę, apie 17 val. 38 min. sostinėje, Antakalnio gatvėje, 28 metų vyras, važiuodamas motociklu „Suzuki GSF 600“, nepastebėjo priekyje važiavusio automobilio BMW, stabdė, virto ir, slysdamas, atsitrenkė į šio automobilio galą. Nukentėjęs dviratės transporto priemonės vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Vakare, apie 19 val. 30 min. Kupiškio rajone, Noriūnų kaime, kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, pirminiais duomenimis, nedidelis krovininis automobilis partrenkė ir sužeidė per važiuojamąją kelio dalį ėjusią nepilnametę. 16 metų paauglė paguldyta į ligoninę. Transporto priemonė iš įvykio vietos nuvažiavo.

Prieš vidurnaktį, apie 23 val. 52 min. Vilniuje, Savanorių prospekto ir Geležinio Vilko gatvės žiedinėje sankryžoje, vairuojamo automobilio „VW Golf“ nesuvaldė 32 metų moteris. Automobilis atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą. Nukentėjusi vairuotoja, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleista į namus.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad eismo dalyviai privalo laikytis visų būtinų atsargumo priemonių, nekelti pavojaus kitiems eismo dalyviams, kitų asmenų ar jų turto saugumui ir aplinkai, nesudaryti kliūčių jų eismui, taip pat siekdami išvengti nuostolingų padarinių arba juos sumažinti privalo imtis visų būtinų priemonių, išskyrus tuos atvejus, kai dėl to kiltų pavojus mūsų pačių, kitų žmonių gyvybei ar sveikatai arba tokios priemonės padarytų dar daugiau žalos palyginti su ta, kurios būtų galima išvengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.