Praėjusios paros eismo įvykiuose nukentėjo 18 žmonių

Balandžio 2 dieną, antradienį, pirminiais duomenimis, eismo įvykiuose sužeista 18 žmonių, tarp jų – 3 nepilnamečiai.

Antradienio eismo įvykiuose nukentėjo 18 žmonių.<br>LKPT nuotr.
Antradienio eismo įvykiuose nukentėjo 18 žmonių.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 10:25 AM

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, tarp nukentėjusiųjų – daugiausia keleivių ir vairuotojų. Viename įvykyje Kaune, susidūrus automobiliams, nukentėjo 4 žmonės, tarp kurių 2 mažamečiai berniukai.

Pėstieji į įvykius pateko Vilniuje, Klaipėdoje, Kaišiadorių ir Tauragės rajonuose. Pirminiais duomenimis, įvyko 14 eismo įvykių. Užregistruoti 6 transporto priemonių susidūrimai, iš jų 3 – su dviračių vairuotojais. Policija gavo 176 pranešimus apie techninius eismo įvykius (žmonės juose nenukentėjo). Per parą nustatyta daugiau nei 640 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tarp jų – 8 neblaivūs vairuotojai.

Popietę, apie 13 val. 10 min. Klaipėdoje, Vingio gatvėje, automobilis „Škoda Rapid“, vairuojamas 52 metų vyro, važiuodamas antrąja eismo juosta, parbloškė per pėsčiųjų perėją ėjusią nepilnametę. 11 metų mergaitė paguldyta į ligoninės Traumatologijos skyrių.

41 metų pėsčioji automobilio „Toyota Prius“, vairuojamo 29-erių vyro, buvo kliudyta sostinėje, Vasario 16-osios ir Lukiškių gatvių sankryžoje, šviesoforu reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje (iš ligoninės moteris išleista).

Apie penktą po pietų Vilniuje, Žalgirio gatvėje, automobilis „Toyota Corolla“, vairuojamas moters, išvažiuodamas iš teritorijos į pagrindinį kelią, nepraleido dviračių taku važiavusio ir išvažiavimą kirtusio elektrinio paspirtuko (galia 250W, maksimalus greitis 25 km/val.). Susidūrimo metu nukentėjo juo važiavusi 29 metų moteris (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Pavakarę, apie 17 val. 25 min. Kaune, Šilainiuose, Baltų prospekto ir Strazdo gatvės sankryžoje, 21 metų vaikino vairuojamas automobilis „BMW Serie3“, dėl saugaus atstumo nesilaikymo atsitrenkė į priekyje važiavusį ir sustojusį automobilį „Audi A3“, šis nuo smūgio pariedėjęs – į sustojusį „Peugeot 407“, kurį vairavo 51 metų vyras. Įvykio metu nukentėjo 4 žmonės: BMW vairuotojas, „Audi“ vairavusi 38 metų moteris ir su ja važiavę 8 ir 10 metų berniukai. Visi nukentėjusieji buvo nuvežti į ligoninę, kur gydytojai jiems suteikė būtiną pagalbą.

Prieš devintą vakaro Tauragėje, Tilžės plente (magistraliniame kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas), 24 metų vaikinas automobiliu „Audi A6“ partrenkė į važiuojamąją kelio dalį įėjusį pėsčiąjį. Po susidūrimo automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelio ženklą. Sužeistas 61 metų pėsčiasis paguldytas į ligoninę.

Vakare, apie 21 val. 20 min. Kauno rajone, Kulautuvos miestelio teritorijoje, kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, automobilio „Fiat Scudo“ 49 metų vairuotojas, pirminiais duomenimis, vengdamas susidūrimo su laukiniu gyvūnu (galbūt stirna), įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, galbūt kliudė gyvūną, nesuvaldė automobilio, kuris slydo šonu ir trenkėsi į važiavusį „Nissan Almera Tino“. Per eismo įvykį nukentėjo šio automobilio 53 metų vairuotoja ir 65 metų keleivis, abu nuvežti į Kauno klinikas (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Vilniuje ir Kaune, važiuodamos miesto maršrutiniais autobusais, nukentėjo 64-erių ir 58-erių moterys (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Alytuje ir Vilkaviškyje automobilių buvo kliudyti dviračiais važiavę 83 metų vyras ir 79-erių moteris. Nukentėję abu senjorai paguldyti į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad balandžio 3-iąją (trečiadienį), 26-iose Europos šalyse vykdoma specialioji priemonė „Greičio maratonas“ (angl. Speed Marathon).

24 valandas truksianti prevencinė priemonė, skirta transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolei užtikrinti. Ši specialioji priemonė – Europos kelių policijos tinklo TISPOL (angl. European Traffic Police Network) inicijuotos prevencinės priemonės, vykstančios visą šią savaitę (balandžio 1–7 d.), sudėtinė dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.