Praėjusios paros eismo įvykiuose nukentėjo 14 žmonių, 6 iš jų – nepilnamečiai

Balandžio 8-ąją mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, policija užregistravo 60 eismo įvykių.

Pirmadienio eismo įvykiuose nukentėjo 14 žmonių.<br>VSAT nuotr.
Pirmadienio eismo įvykiuose nukentėjo 14 žmonių.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-09 09:45

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, pirmadienį 9 eismo įvykių metu buvo sužeista 14 žmonių, net 6 sužeistieji – nepilnamečiai.

Ryte, apie 8 val. 10 min., Vilniuje, Gabijos ir Justiniškių g. sankryžoje esančioje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje automobiliu „Toyota“ buvo partrenktas 11-metis berniukas. Vaiką partrenkusi vairuotoja iš eismo įvykio vietos pasišalino. Nepilnamečiai pėsčiajam buvo suteikta medikų pagalba.

Apie 9 val. 10 min., Kaune, R. Kalantos g., nuo visuomeninio transporto sustojimo aikštelės pradedančio važiuoti troleibuso durelėmis buvo prispausta įlipanti 20-metė mergina. Keleivė buvo pristatyta į Kauno klinikas, kur jai buvo suteikta medikų pagalba.

Kiek vėliau, apie 11 val. 05 min., Rietavo m., L. Ivinskio g., pradedantysis, 18-metis vairuotojas, šlapiame kelyje nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio „Audi A3“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medį. Jaunas vairuotojas ir vienas bendraamžis keleivis dėl sužalojimų gydomi ambulatoriškai, dar vienas kartu važiavęs 18-metis paguldytas į ligoninę.

Popietę, apie 15 val. 45 min., Kaune, Baltų pr., 50-mečio vyro vairuojamas automobilis „Škoda Octavia“ partrenkė per reguliuojamą pėsčiųjų perėją dviračiu važiavusį 8 m. berniuką. Nepilnametis dviratininkas dėl sužalojimų gydomas ambulatoriškai.

Darbo dienos pabaigoje, 17 val. 33 min., Vilniaus r., magistralinio kelio Vilnius –Utena 29 km., 31 m. vyras, vairuodamas automobilį „Audi A6“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Nissan Juke“, kurį vairavo 24 m. mergina. Susidūrimo metu buvo sužeisti 4 žmonės, automobilio „Nissan Juke“ vairuotoja, 20-ties ir 30-ties metų moterys bei 31 m. vyras. Nukentėjusieji gydomi ambulatoriškai.

Beveik tuo pačiu metu, apie 17 val. 38 min., Panevėžyje, Klaipėdos g., automobilį „VW Passat“ vairavęs 76 m. vyras, nesilaikė saugaus atstumo iki priekyje važiavusio ir stabdžiusio automobilio „VW Passat“, kurį vairavo 58 m. vyras, ir atsitrenkė į pastarąjį automobilį, kurio vairuotojas dėl nežymių sužalojimų buvo pristatytas į ligoninę.

Vakare, apie 18 val. 15 min., Marijampolėje, Kauno g., automobilį „Toyota Auris“ vairavusi 60-metė moteris, važiuodama atbuline eiga, neįsitikino , kad tai saugu ir partrenkė dviračiu važiavusią 7-erių metų mergaitę, kuri po eismo įvykio buvo pristatyta į ligoninę.

Kiek vėliau, 18 val. 50 min., Vilniaus r., Bendorių k., Senajame Ukmergės kelyje, 35-erių metų Latvijos Respublikos pil., vairuodamas automobilį „Audi A4“, partrenkė neleistinoje vietoje į kelią įbėgusią 10-ties metų mergaitę. Nepilnametė pėsčioji dėl daugybinių sužalojimų paguldyta į ligoninę.

Vėlai vakare, apie 21 val. 55 min., Kaišiadorių m., 37 m. vyras, vairuodamas automobilį „Audi A6“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, kelio vingyje nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio į griovį. Sužeistas vairuotojas paguldytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiais metais šalies keliuose eismo įvykiuose sužeisti 106 nepilnamečiai, daugiausiai – automobilių keleiviai (46) ir pėstieji (44). Du nepilnamečiai keleiviai eismo įvykiuose žuvo.

Pareigūnai prašo suaugusiųjų eismo dalyvių pasirūpinti vaikų saugumu kelyje, užtikrinti nepilnamečių keleivių saugumą, atkreipti dėmesį į nepilnamečius pėsčiuosius. Eismo saugumas – savitarpio pagarba ir atsargumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.