Pirmadienį šalies keliuose sužeista 14 žmonių

Pirmadienį šalies keliuose įvyko, pirminiais duomenimis, 11 eismo įvykių. Juose sužeista 14 žmonių, daugiausia keleivių – 5 ir pėsčiųjų – 4. Tarp nukentėjusiųjų – 5 nepilnamečiai (1 mopedo ir 1 motociklo vairuotojai, dviračiu važiavęs berniukas, taksi keleivė ir pėsčioji). Užregistruoti 6 atvejai, kai transporto priemonės susidūrė, tarp jų – 2 susidūrimai su dviračiais. 4–iuose įvykiuose Klaipėdoje sužeisti 4 pėstieji ir mažametė keleivė. Kaune ir Panevėžyje nukentėjo 2 senjorės, važiavusios viešuoju transportu. Viename įvykyje (Marijampolės savivaldybėje) dalyvavo 2 nepilnamečiai, vairavę dvirates transporto priemones, nors teisės vairuoti tokios rūšies transporto priemonių jie neturi.

 Pirmadienį keliuose sužeista 14 žmonių.<br> LKPT nuotr.
 Pirmadienį keliuose sužeista 14 žmonių.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2019, 12:18 PM, atnaujinta May 7, 2019, 12:21 PM

Per parą policija gavo 187 pranešimus apie techninius eismo įvykius (juose žmonės nenukentėjo). Užfiksuota daugiau nei 580 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, išaiškinti 23 neblaivūs vairuotojai, tiek pat asmenų (23) vairavo transporto priemones, nors teisės tam neturi.

Ryte Klaipėdoje įvyko 3 eismo įvykiai, kuriuose sužeisti 3 pėstieji ir keleivė. Apie 6 val. 40 min. Joniškės gatvėje, automobilis „Peugeot 206“, vairuojamas 43 metų vyro, apvažiuodamas maršrutinį autobusą, sustojusį dešinėje pusėje (prie autobusų stotelės), partrenkė moterį, kuri į važiuojamąją kelio dalį įėjo iš šio autobuso priekio. Nukentėjo 70 metų pėsčioji, ji paguldyta į ligoninę.

Apie pusę aštuonių ryto Sausio 15-osios ir Ryšininkų gatvių sankryžoje, per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusį vyrą ir mažametę mergaitę parbloškė 43 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Zafira“. Abu nukentėję pėstieji nuvežti į ligoninę: 41 metų vyras paguldytas į reanimaciją, 7–erių mergaitė – į Traumatologijos skyrių.

Tuo pat metu šio miesto Molo ir Ruonių gatvių sankryžoje, 70 metų moters vairuojamas „Renault“ markės automobilis nepraleido pagrindiniu keliu iš kairės pusės važiavusio taksi automobilio „VW Touran“, kurį vairavo 61 metų vyras, ir su juo susidūrė. Taksi važiavo 25-erių moteris su savo 4–erių metų dukterimi, kuri įvykio metu ir nukentėjo.

18 val. vakaro, uostamiestyje, nukentėjo dar vienas pėsčiasis. Taikos prospektu trečiąja eismo juosta važiavęs automobilis „Nissan Primastar“, vairuojamas 28 metų vyro, kliudė per važiuojamąją kelio dalį ėjusį pėsčiąjį. Į ligoninę paguldytas 58 metų vyras, kuris buvo neblaivus (nustatytas 2,37 promilės girtumas).

Ryte (apie 8.35 val.) Kelmės rajone, Pavydų kaime, kelyje Kelmė–Tytuvėnai, 26 metų vaikinas, vairuodamas automobilį „VW Golf“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir reikiamo atstumo, kad galėtų bet kuriuo metu sustabdyti transporto priemonę, ir atsitrenkė į kelyje stovėjusį krovininį automobilį „Scania“. Per eismo įvykį nukentėjo „Golfo“ vairuotojas ir 29 metų keleivis (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Pavakarę (17 val. 15 min.), Kaune, Ukmergės gatvės ir Šiaurės prospekto sankryžoje, automobilis „Škoda Octavia“, vairuojamas 39 metų moters, sukdamas į kairę, kliudė pėsčiųjų perėja dviračiu važiavusį berniuką. Po susidūrimo automobilis pervažiavo skiriamąją juostą ir atsitrenkė į gatvės bortelį. 9 metų vaikas buvo nuvežtas į ligoninę, jam, pirminiais duomenimis, sužeista kairė ranka.

Apie 16.32 val. Molėtų rajone, Jančiūrų kaime, kelyje Giedraičiai–Miežoniai–Dubingiai, vairuojamo automobilio „Honda Civic“ nesuvaldė neturintis teisės vairuoti, neblaivus (2,41 promilės girtumas) 31 metų vyras. Automobilis atsitrenkė į kelio atitvarą ir nuvažiavo į griovį. Per eismo įvykį žmonės nenukentėjo. Automobilis be privalomosios techninės apžiūros, neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Vakare (apie 19 val. 43 min.) Marijampolės savivaldybėje, Gavaltuvos kaime, Sodų ir Dvaro gatvių sankryžoje, susidūrė dviejų nepilnamečių vairuojamos transporto priemonės. Pirminiais duomenimis, mopedą „X Start MT 50“ vairavęs 17 metų vaikinas nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir reikiamo atstumo, dėl to jis atsitrenkė į priekyje važiavusį motociklą „Yamaha“ (be valstybinio numerio ženklo), kurį vairavo taip pat 17-metis vaikinas. Po susidūrimo abi dviratės transporto transporto priemonės apvirto. Abu nepilnamečiai teisės vairuoti tokios rūšies transporto priemonių neturi. Be to, jie, pirminiais duomenimis, buvo neblaivūs, atitinkamai nustatyti 1,70 promilės girtumas ir 0,99 promilės neblaivumas. Vaikinai nuvežti į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.