Dujų sprogimas Lazdijų r. išklibino daugiabutį

Ankstyvą rytą Aštriosios Kirsnos kaimo (Lazdijų r.) aštuonbutį sudrebino sprogimas. Jis kilo dėl nutekėjusių dujų, kai vieno buto šeimininkė uždegė degtuką. Nukentėjo trys namo gyventojai.

Ugniagesiai, dujos<br>VPGT asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai, dujos<br>VPGT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2019, 10:57 AM, atnaujinta Jun 4, 2019, 9:03 AM

Birželio 1-ąją apie 7 val. pirmame aukšte gyvenanti 66 metų moteris, matyt, nepajuto dujų kvapo ir įžiebė degtuką. Nugriaudėjo sprogimas.

Jis suniokojo pensininkės virtuvę, išjudino lauko sieną, išgriovė virtuvę nuo kambario skiriančią mūro pertvarą, apgadino duris.

Plykstelėjusi ugnis stipriai apdegino moterį. Gaisras neįsiplieskė, ugniagesiai iš buto išnešė nepažeistą dujų balioną.

Virš šio buto gyvenanti 72 metų moteris tuo metu irgi buvo savo virtuvėje. Jai galvą sužalojo nuo sienos krintanti spintelė.

Kitas gyventojas – 43 metų vyras – nukentėjo kieme. Parūkyti išėjęs vyras sėdėjo 20 metrų nuo namo. Jam galvą ir kaklą sužalojo sprogimo bangos atskraidintos stiklo šukės. Vyras per plauką išvengė žūties – viena šukė įsmigo vos per centimetrą nuo gyvybiškai svarbios kraujagyslės.

Sprogimas apniokojo ne tik šį namą – išdužo ir kelių aplinkinių namų bei pašto langai.

Moteris, kurios bute įvyko nelaimė, dėl sunkių sužalojimų buvo išgabenta į Kauno klinikas. Pensininkė apdegė 80 proc. kūno.

„Šiame name yra aštuoni butai, trys iš jų pastaruoju metu tušti. Ketinome ieškoti būstų aštuoniems žmonėms, tačiau neprireikė. Vieni prisiglaudė pas vaikus, o kiti – pas draugus, – sakė Būdviečio seniūnas Arūnas Kundrotas. – Nors labiausiai nuo sprogimo nukentėjo viena namo pusė, labai prašiau žmonių, kurių butai kitoje pusėje, kad namuose nenakvotų, nes nežinia, kokia namo būklė.

Nėra garantijos, kad kiti butai nesugrius. Pastatas yra mūrinis, o perdanga – medinė.

Visi butai yra privatūs. Bandysime tartis su savivaldybe, kad ji apmokėtų ekspertų paslaugas. Reikia išsiaiškinti, ar galima namą remontuoti, ar ne.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.