Dviratininko ir pėsčiojo konfliktas Vilniuje: panaudotos dujos, abiems prireikė medikų

Vilniaus policija aiškinasi konfliktą tarp dviratininko ir pėsčiojo. Per incidentą buvo naudojamos dujos, abiems konflikto dalyviams prireikė medikų pagalbos.

Vilniuje partrenkus pėsčiąjį, dviratininkas jam į akis pripurškė dujų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniuje partrenkus pėsčiąjį, dviratininkas jam į akis pripurškė dujų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2019, 10:03 AM, atnaujinta Jul 11, 2019, 2:39 PM

Kaip pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba, vėlų antradienio vakarą (liepos 2 d.), apie 22 val. 26 min., buvo pranešta apie Vilniuje sužalotą pėsčiąjį. 

Kaip buvo rašoma policijos pranešime, Didžiųjų Gulbinų gatvėje, 42 metų vyras vairavo dviratį ir važiuodamas pėsčiųjų ir dviračių taku atsitrenkė į bendraamžį pėsčiąjį.

Pasak pirminio policijos pranešimo, tarp pėsčiojo ir dviratininko kilo konfliktas, kurio metu dviračio vairuotojas panaudojo dujas.

Abu eismo įvykio dalyviai buvo sužeisti, dviračio vairuotojas patyrė klubo nubrozdinimus, pėsčiajam ligoninėje buvo nustatyti daugybiniai kūno ir galvos sumušimai bei veido cheminis nudegimas.

Tačiau praėjus porai dienų viešai pateikiamuose Lietuvos kelių policijos tarnybos įvykių suvestinėse informacijos apie dujų panaudojimą neliko. Teparašyta tiek, kad „tarp pėsčiojo ir dviratininko kilo konfliktas. Abu eismo įvykio dalyviai buvo sužeisti“.

Su redakcija susisiekęs konflikte dalyvavęs dviratininkas neslepia, jog tai padaryta jam atstovaujančių teisininkų prašymu. Esą įvykio aplinkybės yra visai kitos, nei nurodė policija.

Dviratininkas teigia, kad dujas panaudojo pėsčiasis, o jis pats buvo priverstas sprukti nuo muštis mėginusio bendraamžio.

„Pats pėsčiasis panaudojo dujas, bet man pavyko pabėgti prieš vėją, kuris jo purškiamas dujas nunešė jam pačiam“, - teigia dviratininkas.

Jis taip pat tvirtina, kad ne važiuodamas dviračiu atsitrenkė bendraamžį pėsčiąjį, o pėsčiasis jį nustūmė nuo dviračiu taku važiuojančio dviračio.

Šio įvykio aplinkybes toliau aiškinasi policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.