Rasti prapuolusią šiaulietę padėjo feisbukas

Socialinių tinklų teikiamas galimybes jau spėjo įvertinti ne tik paskiri vartotojai, bet ir solidžios valstybinės institucijos.

 Feisbuke išplatinta informacija policijos pareigūnams padėjo greita surasti dingusią moterį. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Feisbuke išplatinta informacija policijos pareigūnams padėjo greita surasti dingusią moterį. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2019, 11:30 AM

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) feisbuko paskyroje išplatinta informacija apie pirmadienį be žinios dingusią 55 metų šiaulietę sulaukė internautų dėmesio.

„Šį pranešimą perskaičiusių feisbuko vartotojų pastabos ir pranešimai labai padėjo dingusios šiaulietės paiešką vykdžiusiems pareigūnams. Moteris buvo rasta netrukus“, – portalui lrytas.lt sakė Šiaulių AVPK atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė.

Moteris negrįžo į namus

Dėl pirmadienį apie vidurdienį iš namų geltonos spalvos automobiliu „Volkswagen Transporter“ išvažiavusios 51 metų šiaulietės jos sutuoktinis sunerimo jau vakare.

Dėl žmonos dingimo vyras nusprendė kreiptis į policiją. Pranešimą apie dingusį žmogų gavusius pareigūnus suneramino ir jos artimųjų suteikta informacija, kad pastaruoju metu šią moterį kamavo finansinės problemos.

Dingusiosios paiešką vykdę ir per naktį jos neradę pareigūnai nusprendė kreiptis pagalbos į visuomenę – buvo išplatintas pranešimas apie dingusią šiaulietę, o ją mačiusius ar ką nors apie ją žinančius žmones paprašyta paskambinti tyrėjams nurodytais telefonais.

Analogiškas pranešimas apie dingusią šiaulietę buvo išplatintas ir Šiaulių AVPK feisbuko paskyroje.

Sulaukė internautų pranešimų

Daugiausia pranešimų apie dingusiąją tyrėjai sulaukė būtent iš feisbuko vartotojų.

Tikrindami vieną pranešimą apie pastebėtą ryškiai geltonos spalvos „Volkswagen Transporter“ tyrėjai buvo nuvykę ir į Žagarę (Joniškio raj.), tačiau paaiškėjo, kad šis automobilis priklauso ne prapuolusiai šiaulietei.

Netrukus Šiaulių policijos feisbuko paskyroje atsirado pranešimas apie Žeimelyje (Pakruojo r.) pastebėtą tokį automobilį. Tikimybę, kad į namus negrįžusi šiaulietė galėjo atsidurti Žeimelyje, sustiprino pareigūnų turima informacija apie čia gyvenančius dingusiosios artimuosius.

Patikrinę šį internautų pranešimą pareigūnai išties Žeimelyje rado dingusios šiaulietės automobilį, o jame – ir ieškomą moterį.

Šiaulietę perdavė medikų globai

Pasak pareigūnų, automobilyje rasta šiaulietė buvo blaivi, tačiau sunkiai orientavosi aplinkoje.

Nors po kurio laiko moters sveikatos būklė pagerėjo, pareigūnai pasitarę su artimaisiais nusprendė ją perduoti medikų globai.

Šiaulietė paguldyta į ligoninę.

„Tai – ne pirmas atvejis, kai policijos tyrėjams padeda socialiniuose tinkluose išplatinta informacija. Socialinių tinklų auditorija yra didelė, informacijos sklaida greita, todėl vis daugiau visuomenę liečiančios informacijos mes stengiamės išplatinti per savo feisbuko paskyrą“, – portalui lrytas.lt sakė Šiaulių AVPK atstovė spaudai G.Smagriūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.