Lemtinga klaida lėmė mirtį: tėvų žūtį mačiusiems vaikams specialistai padėjo net su vertėju

Skubėdamas į žmonos gimtinę turkas padarė tragišką klaidą – užkabino priešpriešiais važiavusį vilkiką. Po to jau viskas vyko neprognozuojamai – mašina ėmė suktis ir pataikė tiesiai po kitu vilkiku.

Dviguba avarija pražudė užsieniečių porą, buvo sužeisti trys jųdviejų vaikai. <br>D.Krasausko nuotr. 
Dviguba avarija pražudė užsieniečių porą, buvo sužeisti trys jųdviejų vaikai. <br>D.Krasausko nuotr. 
Taip po avarijos atrodė automobilis BMW, kuriuo važiavę sutuoktiniai žuvo, o jų trys vaikai atsidūrė ligoninėje.<br>Policijos nuotr.
Taip po avarijos atrodė automobilis BMW, kuriuo važiavę sutuoktiniai žuvo, o jų trys vaikai atsidūrė ligoninėje.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Aug 24, 2019, 12:14 PM, atnaujinta Aug 24, 2019, 12:15 PM

Lygiame, tiesiame, apšviestame kelyje

Antradienį Pasvalio rajone, Pumpėnuose, magistralėje „Via Baltica“, įvyko kraupi, užsieniečių sutuoktinių porą į mirtį pasiuntusi avarija. Trys maži jų vaikai buvo sužeisti, tačiau liko gyvi.

Tai atsitiko prieš pat vidurnaktį lygiame, tiesiame, papildomai elektros apšviestame kelyje. Čia stovi ir greitį iki 70 kilometrų per valandą ribojantis ženklas.

Magistrale Pasvalio link BMW lengvąja mašina važiavo 5 asmenų šeima: 39 metų turkas ir 33 metų suomė sėdėjo priekyje, vaikai buvo įsitaisę ant galinės sėdynės.

BMW vairuotojas aiškiai važiavo per greit, tad galėjo tiesiog akimirkai prarasti budrumą ar netgi užmigti prie vairo.

Palindo po kitu vilkiku

Pirminiais duomenimis, užsienietis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu vilkiku, kurį vairavo 57 metų latvis.

Policijos žiniomis, abi mašinos susidūrė ne kaktomuša, tik viena kitą kliudė šonais. Smūgis kliuvo vilkikui į ratus ir kuro baką.

Tačiau ir tokio smūgio užteko, kad lengvoji mašina taptų nevaldoma – ji ėmė suktis ir kaktomuša pataikė į latviui vilkikui iš paskos važiuojantį kitą vilkiką, prie kurio vairo sėdėjo 42 metų kėdainietis.

Šįsyk smūgio būta baisaus. Kai kuriais duomenimis, BMW tiesiog palindo po vilkiku. Tai reiškė, kad aukų bus neišvengiamai.

Iš priekio – lavonus

Ir išties. Kai suvažiavę gelbėtojai iš automobilio ėmė traukti keleivius, paaiškėjo, kad gyvi liko tik trys vaikai, sėdėjusieji ant užpakalinės sėdynės. 3 metų mergaitė ir 9 bei 11 metų berniukai buvo tik nesmarkiai sužeisti.

Iš sumaitoto priekio gaisrininkai ištraukė jau lavonus: vairuotojo ir šalia sėdėjusios jo žmonos. Vaikai mirtinų sužeidimų išvengė ir buvo išvežti į Panevėžio ligoninę. Policija neskelbė, kokius sužeidimus patyrė vaikai, tačiau teigė, kad jie nesunkūs. Tik vienam vaikui lūžusi ranka. Visgi nukentėjėliai buvo paguldyti į reanimacijos skyrių.

Gaisrininkams ne tik teko surinkti duženas, bet ir beveik puskilometrio kelio ruože nuvalyti išsiliejusius tepalus.

Tokios dar neregėjo

Prie magistralės gyvenančius pumpėniškius tąnakt iš lovų išvertė nuaidėjęs garsus trenksmas.

„Kaip tik ruošėmės eiti miegoti, kai pro langą pamatėme mirksinčius švyturėlius. Išėjome pasižiūrėti, kas ten vyksta“, – sakė vienas vyras.

Vaizdas buvęs baisus. Kelkraštyje riogsojo sudaužyti automobiliai, aplink lakstė gaisrininkai, medikai teikė pagalbą sužeistiesiems.

Tokios masinės ir tiek gyvybių nusinešusios avarijos vietos žmonės neatminė regėję.

Jų manymu, šeima skubėjo į keltą, kad spėtų persikelti į Suomiją, o galbūt vairuotojas užmigo pervargęs kelionėje. Kelias buvęs sausas.

„Toje vietoje greitis ribojamas iki 70 kilometrų per valandą, tačiau retas kuris laikosi tokio apribojimo“, – apmaudą liejo žmonės.

Atvyko iš ambasadų

Antradienį į Panevėžio ligoninę nuvykęs korespondentas rado aikštelėje stovinčią Turkijos ambasados mašiną BMW. Šalia jos stovėjo kitas tokios pat markės automobilis su suomiškais numeriais. Kai kuriais duomenimis, juo atvažiavo žuvusios šeimos pažįstami.

Policijos atstovai patvirtino, kad žuvęs užsienietis buvo Turkijos pilietis. Vėliau turėjo pasirodyti ir Suomijos ambasados atstovai.

Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas apie vaikų būklę informacijos neteikė. Jis tikino, kad iškart buvo sudaryta medikų komanda, į pagalbą pasitelkti vaikų psichiatrai ir psichologai.

„Sudėtingiau tik tai, kad tenka dirbti su vertėju. Kažkiek užtrunka, kol išverčiama“, – sakė direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.