Mamos prašymas veria širdį: ieško Jurbarko r. nuskendusio vienturčio sūnaus

Gelgaudiškio miestelio (Šakių r.) bendruomenę šiomis dienomis suvienijo nelaimė. Nemune nuskendusio paauglio ketvirtadienį išėjo ieškoti per 100 žmonių, išplaukė kelios valtys bei vandens motociklas.

Ugniagesiai gelbėtojai Nemuno upėje kasmet suranda skenduolių, kuriuos pražudo stipri srovė, sūkuriai ar duobės.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Ugniagesiai gelbėtojai Nemuno upėje kasmet suranda skenduolių, kuriuos pražudo stipri srovė, sūkuriai ar duobės.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Širdį veriantis mamos pagalbos šauksmas Jurbarko r.: ieško nuskendusio sūnaus.<br>Lrytas.lt koliažas
Širdį veriantis mamos pagalbos šauksmas Jurbarko r.: ieško nuskendusio sūnaus.<br>Lrytas.lt koliažas
Širdį veriantis mamos pagalbos šauksmas Jurbarko r.: ieško nuskendusio sūnaus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Širdį veriantis mamos pagalbos šauksmas Jurbarko r.: ieško nuskendusio sūnaus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 29, 2019, 10:23 PM, atnaujinta Aug 30, 2019, 7:37 AM

Penkiolikametis antradienį po pietų su draugais nusprendė perplaukti Nemuną iš Šilinės kaimo (Jurbarko r.) į kitame krante esančio Gelgaudiškio pusę.

Paauglys mokėjo plaukti, bet, matyt, neįvertino Nemune tykančių pavojų. Grėsmę upėje kelia srovė, vagoje yra daug duobių ir sūkurių.

Iki kito kranto buvo nebetoli, kai paauglio bičiuliai išgirdo pagalbos šauksmą. Draugai bandė nelaimėlį gelbėti, tačiau nesuspėjo. Vienas jų vėliau pasakojo, kad toje vietoje buvo labai stipri srovė.

Penkiolikamečio draugai pamatė, kad jų bičiulis paniro ir nebepasirodė vandens paviršiuje. Netikėtos nelaimės priblokšti draugai skubiai paskambino gelbėtojams ir paauglio tėvams.

Dvi dienas Jurbarko, Šakių ir Kauno ugniagesiai gelbėtojai ieškojo skenduolio, tačiau neaptiko. Skenduolio iš viršaus buvo žvalgomasi dronais ir parasparniais.

„Užvakar kalbėjausi su nuskendusio paauglio motina, siūliau psichologo pagalbą. Moteris jos atsisakė. Ji miestelyje yra seniai užsitarnavusi žmonių pagarbą, turi puikius artimuosius ir bendradarbius, todėl jaučia stiprų palaikymą.

Moteris tik paprašė, kad į paiešką įsitrauktų daugiau žmonių, – „Lietuvos rytui“ pasakojo Nijolė Šapolienė, laikinai vadovaujanti Gelgaudiškio pagrindinei mokyklai ir dirbanti Lukšių V.Grybo gimnazijos direktore.

Ji tuoj pat susisiekė su klasių vadovais, kitais mokytojais, tėvais. Ketvirtadienio rytą į paiešką susirinko per 100 žmonių.

„Pasiskirstėme į 16 grupių, žemėlapyje pažymėjome vietas.

Paieška kartu su pareigūnais vyksta organizuotai, nėra jokio chaoso. Turime keturias valtis ir vandens motociklą.

Žvalgysimės nuo Gelgaudiškio iki pat Sudargo – keliasdešimt kilometrų – abiejose Nemuno pusėse. Ketvirtadienio rytą prie Nemuno buvo atėjusi nuskendusio paauglio mama. Ji padėkojo už pagalbą ieškant jos vienturčio vaiko.

Ugniagesių gelbėtojų nuomone, šiomis dienomis skenduolis turėtų iškilti į paviršių“, – sakė N.Šapolienė.

Ji teigė, kad Nemune pražuvęs moksleivis nebuvo nutrūktgalvis. „Jis buvo tikrai geras vaikas.

Antradienį mamos jis prašėsi išleidžiamas su draugais prie Nemuno. Bičiuliai jam net padėjo nudažyti tvorą, kad būtų greičiau ir mama jį išleistų“, – pasakojo N.Šapolienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.