Kėdainiuose darželinukus nuo širšių gelbėjo ugniagesiai

Kėdainių ugniagesiams gelbėtojams visai neseniai teko vykdyti neeilinę užduotį – gelbėti darželinukus ir darželio personalą nuo piktų širšių.

Kėdainių miesto Skongalio gatvėje mokyklos-darželio „Laimingi vaikai“ teritorijos gyvatvorėje buvo širšių lizdas, kuris kėlė pavojų vaikams ir personalui.<br> Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Kėdainių miesto Skongalio gatvėje mokyklos-darželio „Laimingi vaikai“ teritorijos gyvatvorėje buvo širšių lizdas, kuris kėlė pavojų vaikams ir personalui.<br> Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dnitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Sep 12, 2019, 10:54 AM, atnaujinta Dec 2, 2019, 9:41 AM

Kėlė pavojų

Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių miesto Skongalio gatvėje mokyklos-darželio „Laimingi vaikai“ teritorijos gyvatvorėje yra širšių lizdas, kuris kelia pavojų vaikams ir personalui.

Į įvykio vietą atvykus ugniagesiams buvo atlikta žvalgyba ir nustatyta, kad širšių lizdas po žeme.

Užpylė vandeniu

Ugniagesiai į lizdą pripylė 20 litrų vandens ir užkasė. Darželio atsakingam asmeniui buvo liepta kreiptis į UAB „Dezinfą“. Po ugniagesių apsilankymo širšės ramybės nebedrumsčia.

„Po gelbėtojų atvykimo širšių nebematyti. Gal jos žuvo, nežinome. Bet buvo jos tikrai labai agresyvios, man buvo įgėlusios, puolė žmones. Tai darželio vadovė per vaikų pietų miegelį iškvietė gelbėtojus.

Vaikai nieko nematė, nes miegojo. Vyrai operatyviai sureagavo ir problema buvo išspręsta“, – teigė viena darželio darbuotojų.

Trūksta žinių

„Gyventojams trūksta žinių, kaip reikėtų elgtis su šiais neretai žmogaus gyvybei pavojingais vabzdžiais. Jokiu būdu negalima judinti jų lizdo, kol širšės yra aktyvios, t. y. dienos metu.

Nerekomenduotina ant jų purkšti įvairias priemones, įsigytas parduotuvėse, nes jų poveikis yra trumpalaikis ir dažnai tik suerzina vabzdžius, taip pat baidyti ar kitaip bandyti jas vyti iš teritorijos. Širšės tik labiau įsiutinamos.

Deja, gyventojai ne visada kreipia dėmesį į perspėjimus ir taip dar labiau apsunkina padėtį sau ir specialistams“, – perspėja „Dezinfos“ kenkėjų kontrolės ekspertai.

Teisingiausias sprendimas yra kreiptis į kenkėjų kontrolės specialistus. Širšes, vapsvas ir jų lizdus naikina įvairios bendrovės, atliekančios kenkėjų kontrolės bei dezinfekavimo paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.