Vištyčio ežere ant čiužinio plaukiojusį vilnietį vėjas nešė į Rusiją – vyrui prireikė gelbėtojų

Tarnybiniu kateriu atskubėję pasieniečiai Vištyčio ežere išgelbėjo vilnietį. Neįvertinęs situacijos jis čiužiniu išplaukė ištraukti žuvų ieškikilio ir buvo pagautas vėjo. 

Vištyčio ežere ant čiužinio plaukiojusį vilnietį vėjas nešė į Rusiją.<br>VSAT nuotr.
Vištyčio ežere ant čiužinio plaukiojusį vilnietį vėjas nešė į Rusiją.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-28 14:16

Penktadienį paryčiais VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Vištyčio pasienio užkardos pareigūnai gavo informacijos, kad skubios pagalbos reikia iš Vilniaus atvykusiam žvejui. Vyras buvo ant pripučiamo čiužinio Vilkaviškio rajone, Vištyčio ežere, kuriuo eina siena su Rusija.

Pasieniečiai tarnybiniu kateriu išskubėjo į ežerą. Paiešką sunkino tai, kad dar nebuvo prašvitę. Netrukus VSAT pareigūnai maždaug už 100 metrų nuo Lietuvos kranto pastebėjo ant čiužinio buvusį vyrą. Jis nekontroliavo situacijos ir buvo blaškomas vėjo bei supamas ežero vandens.

Žmogus buvo labai sušalęs ir net nesugebėjo pakelti rankų. Kateriu priplaukę pasieniečiai jį ištraukė iš vandens ir nugabeno į krantą. Čia jau laukę medikai 38-erių Vilniaus gyventojui suteikė skubią pagalbą.

Kai vyras atsigavo, pasieniečiai jį atsivežė į užkardą įvykio aplinkybėms išsiaiškinti. Paaiškėjo, kad prie Vištyčio ežero žvejoti atvažiavo vilniečiai. Jų turėtas žuvų ieškiklis užstrigo ežero dugne, jo atvykėliai negalėjo parsitempti į krantą. Tuomet 38-erių vilnietis pripučiamu čiužiniu išplaukė atkabinti prietaiso.

Gamtinių sąlygų jis neįvertino. Vėjas pagriebė nevaldomą čiužinį ir ėmė jį blaškyti po ežerą, nešti į Rusijos pusę. Vilnietis šaltame vandenyje sušlapo ir sušalo. Pasieniečių pagalbos jis sulaukė pačiu laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.