Per girto vairuotojo sukeltą kaktomušą Kupiškio r. sužeisti 3 žmonės

Visos Kupiškio rajono specialiosios tarnybos buvo sukeltos ant kojų penktadienio pavakare gavus pranešimą apie kaktumuša susidūrusius automobilius. Paaiškėjo, kad per avariją nukentėjo trys žmonės.

Kaktomuša Kupiškio r.: yra nukentėjusių, pranešta apie prispaustus žmones.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kaktomuša Kupiškio r.: yra nukentėjusių, pranešta apie prispaustus žmones.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2019, 5:01 PM, atnaujinta Dec 7, 2019, 9:55 AM

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, penktadienį apie 16 val. 35 min. gautas pranešimas apie tai, kad Kupiškio rajone, Noriūnų seniūnijoje, kelyje Kupiškis – Panevėžys, ties Karaliūnų kaimu kaktomuša susidūrė du lengvieji automobiliai.

Pasak pranešimo, yra prispaustų, nukentėjusių žmonių.

Į įvykio vietą išsiųstos Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Panevėžio apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai, bei Panevėžio apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje lrytas.lt sužinojo, kad per susidūrimą sudaužytuose automobiliuose buvo užspausti mažiausiai du žmonės.

„Vienas žmogus jau išlaisvintas, kitą ugniagesiai dar laisvina“, - kelios minutės po 17 val. sakė gelbėtojai.

Dar po valandos ugniagesiai informavo, kad visų pirma iš automobilių nuolaužų buvo išlaisvinta moteris. Ji nepraradusi sąmonės buvo išvežta į ligoninę.

Tuo tarpu po 18 val. ugniagesiai tebelaisvino antrą žmogų. Pasak pirminių pranešimų, vyras irgi buvo sąmoningas, tačiau smarkiai užspaustas.

Galiausiai 18 val. 32 min. vyras irgi buvo išlaisvintas ir perduotas medikams.

Šeštadienio rytą Panevėžio apskrities VPK informavo, kad avariją sukėlė girtas vairuotojas. Pasak pranešimo, gruodžio 6 d. apie 16 val. 38 min. Kupiškio r. Karaliūnų kaimo ribose, kelio Daugpilis- Rokiškis-Panevėžys 72 km, automobilis BMW 320, kuri vairavo Rokiškio r. gyventojas (gim. 1997 m.), bandė išvengti susidūrimo su priešais atvažiuojančiu automobiliu „Opel Vectra“, kurį vairavo girtas (2,24 prom. girtumas) kaunietis (gim. 1993 m.). „Opel“ atvažiavo priešpriešine eismo juosta tiesiai priešais BMW.

BMW 320 automobilio vairuotojas staigiai pradėjo stabdyti ir keisdamas važiavimo kryptį, norėdamas išvengti susidūrimo, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, tuo tarpu „Opel Vectra“ grįžo į savo važiuojamosios kelio dalies juostą ir trenkėsi į BMW 320 priekinę automobilio dalį.

Panevėžio ligoninėje BMW 320 vairuotojui nustatytas dešinės plaštakos riešakaulio lūžis, keleiviui (gim. 2001 m.) nustatyti daugybiniai lūžiai, keleivei (gimusi 2002 m.). židininė smegenų kontūzija.

Įtariamasis sulaikytas.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.