Šiaulių r. ugniagesiai gesina užsiliepsnojusius ūkinius pastatus

Ketvirtadienio vidurdienį ant kojų buvo sukeltos gelbėjimo tarnybos - gautas pranešimas apie Šiaulių rajone du liepsnojančius pastatus.

Asociatyvi nuotr.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2019, 1:02 PM, atnaujinta Dec 19, 2019, 2:17 PM

Apie nelaimę pranešta Bendrajame pagalbos centrui. Skambinęs vyriškis pranešėk, kad reikia skubios pagalbos Smilgių kaime, Daugėlių gatvėje, - atvira liepsna dega du pastatai.

Į įvykio vietą išskubėjo Šiaulių APGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, po to dar iškviestas ir pastiprinimas. 

Naujienų portalui lrytas.lt Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė sakė, kad į gaisravietę išsiųstos 4 autocisternos.

13 val. 51 min. PAGD atstovė L.Valauskienė pranešė, kad įvykio vietoje dirba net 6 autocisternos ir vienas štabo automobilis, mat artimiausias vandens šaltinis yra už 3,5 kilometrų, o greta gaisro yra gyvenamasis namas, kurį ugniagesiai siekia išgelbėti nuo ūkinius pastatus besiglemžiančių liepsnų.

Gelbėtojai gesina du ūkinius pastatus, kurie priklauso kaimynams. Iš pradžių ugnis įsiplieskė viename ūkiniame pastate, o po to persimetė į antrą.

Ūkininkui priklausančiame pastate buvo apie 2 tonas kuro, malkų, medienos, šiaudų atsargos. Vyriškis sakė, kad dalyje pastato buvo atjungta elektra, bet manoma, kad gaisrą sukėlė būtent gedimas elektros instaliacijoje.

Nuo šio pastato užsidegusiame kaimynui priklausančiame ūkiniame pastate gyvuliai nebebuvo laikomi, todėl elektros tiekimas buvo išvis išjungtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.