Per praėjusią parą šalyje užfiksuoti 65 eismo įvykiai: ligoninėje atsidūrė nėščia moteris

Sausio 16-ąją, pirminiais duomenimis, šalies keliuose įvyko 10 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeista 12 eismo dalyvių, daugiausia – keleivių, jų buvo 6, tarp jų – 2 nepilnamečiai.

Eismo įvykis.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Eismo įvykis.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2020, 12:04 PM

Pirminiais duomenimis, 9 eismo įvykiai įvyko keturiuose didžiuosiuose šalies miestuose: Vilniuje du įvykiai, Kaune trys, Klaipėdoje vienas, Šiauliuose trys. Užregistruoti 4 atvejai – transporto priemonių susidūrimai, pėstieji pateko į 3 įvykius, 1 atvejis – lengvojo automobilio nuvažiavimas nuo kelio. Viename eismo įvykyje, susidūrus lengviesiems automobiliams, nukentėjo 3 žmonės.

Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 įvykyje. Policijos pareigūnai per parą užregistravo 65 eismo įvykius.

Prieš aštuntą ryto Šiauliuose, Serbentų gatvėje, stovėjimo aikštelėje, pirminiais duomenimis, iš už automobilio ėjusią pėsčiąją kliudė BMW markės automobilis, vairuojamas 23 metų vaikino. Į ligoninę stebėti paguldyta nėščia 35 metų moteris.

Prieš vidurdienį Šiauliuose, Dainų ir Lyros gatvių sankryžoje, esant šlapiai kelio dangai, autobuso „Iveco“ 65 metų vairuotojui sukant į kairę, pirminiais duomenimis, pusiausvyros neišlaikė salone stovėjęs žmogus. Jis rėmėsi į duris, tačiau lūžus jų mechanizmui, griuvo iš transporto priemonės. Po įvykio į ligoninę paguldytas 70 metų vyras.

Vakare, apie 18 val. 30 min., taip pat Šiauliuose, Tilžės gatvėje, susidūrė vienas paskui kitą važiavę 3 automobiliai: „Mercedes-Benz ML350“, „Toyota Avensis“ ir „Audi Q7“, vairuojamas 53 metų moters. Nukentėjo pirmojo automobilio 32 metų vairuotoja ir su ja važiavusi 6 metų mergaitė bei „Toyota“ markės automobilį vairavęs 26-erių vyras.

Gautas pranešimas, kad į ligoninę kreipėsi 58 metų moteris, kuri vidurdienį Kaune, Savanorių prospekto ir Žemaičių gatvės sankryžoje, nukentėjo važiuodama troleibusu, kai šio vairuotoja staigiai stabdė.

Popietę Kaune, Draugystės gatvėje, automobilis „Opel Astra Station Wagon“, vairuojamas 47 metų vyro, išvažiuodamas iš teritorijos ir sukdamas į dešinę, nepraleido ir kliudė šaligatviu ėjusį pėsčiąjį. Nukentėjo ir į ligoninę nuvežtas 26 metų vyras.

Vakare, po šeštos, Kaune, A.Baranausko gatvėje, apšviestame kelio ruože, vairuojamo automobilio „VW Tiguan“ nesuvaldė 35 metų vyras. Vingyje į dešinę automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Į ligoninę pristatytas nukentėjęs vairuotojas, jis, pirminiais duomenimis, atsisakė tikrintis blaivumą.

Pavakarę Kauno rajone, Babtų seniūnijos teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, į priekyje važiavusį automobilį „VW Golf“, vairuojamą 39 metų vyro, atsitrenkė ta pačia kryptimi važiavęs „Audi A6 Avant“, kuris dar trenkėsi ir į atitvarus. Nukentėjo „Golf“ markės automobilio 63 metų keleivė. Automobilį „Audi“ vairavo neblaivus, neturintis teisės vairuoti (nėra jos įgijęs) 44 metų vyras, jam nustatytas 2,55 promilės girtumas.

Kartu su juo važiavo ir kitas neblaivus 33 metų vyriškis (1,85 promilės girtumas).

Vakare, po 19 val., sostinėje, Kalvarijų gatvėje, apšviestame kelio ruože, 23 metų vaikino vairuojamas automobilis „VW Golf“ partrenkė per važiuojamąją kelio dalį (ne pėsčiųjų perėjoje), pirminiais duomenimis, bėgusį pėsčiąjį. Po įvykio į ligoninės stebėjimo palatą paguldytas 37 metų vyras, bet jis be gydytojų leidimo iš jos pasišalino.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį: alkoholio vartojimas ir dalyvavimas viešajame eisme yra nesuderinami dalykai. Supraskime, kad vienas neatsakingas žingsnis gali sukelti skaudžius padarinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.