Kėdainių r. iš kaimyno ėjusiam vyrui prireikė ir medikų, ir ugniagesių pagalbos

Vieno Kėdainių rajono gyventojo kelionė namo sekmadienio vakarą vos nesibaigė tragedija. Sunkiai sergantis, didelį viršsvorį turintis vyras pargriuvo ir negalėjo atsikelti. Laimei, vyras sus savimi turėjo mobilųjį telefoną ir sugebėjo išsikviesti pagalbą.

 Gelbėjimo operacija Kėdainių r.: iš kaimyno ėjusiam vyrui prireikė ir medikų, ir ugniagesių pagalbos.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Gelbėjimo operacija Kėdainių r.: iš kaimyno ėjusiam vyrui prireikė ir medikų, ir ugniagesių pagalbos.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Blandžių kaimas yra atokus ir nedidelis, jame vos kelios trobos, tad visi kaimynai čia artimai bendrauja. Žmogus keliavo laukais namo ir pagriuvo, mat buvo labai slidu.<br>  D.Kuprijanovo nuotr.
 Blandžių kaimas yra atokus ir nedidelis, jame vos kelios trobos, tad visi kaimynai čia artimai bendrauja. Žmogus keliavo laukais namo ir pagriuvo, mat buvo labai slidu.<br>  D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Feb 7, 2020, 5:21 PM, atnaujinta Feb 7, 2020, 5:53 PM

Ėjo iš kaimyno

Sekmadienio vakarą Pernaravos seniūnijos Blandžių kaimo gyventojas keliavo namo iš kaimyno. Blandžių kaimas yra atokus ir nedidelis, jame vos kelios trobos, tad visi kaimynai čia artimai bendrauja.

Žmogus keliavo laukais namo ir pagriuvo, mat buvo labai slidu. Vyriškis yra labai ligotas, be to, labai daug sveria, dėl to pats atsikelti negalėjo. Kurį laiką pagulėjęs sunkiai sergantis vyras prisiminė, kad su savimi turi mobilųjį telefoną.

Netrukus šis paskambino savo gyvenimo draugei, o ši vyrui iškvietė pagalbą.

Skubėjo ir medikai, ir ugniagesiai

Apie šeštą valandą vakaro Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad laukuose pargriuvo 200 kg sveriantis vyras, kurio niekas nepakelia, reikalinga pagalba, mat vyras serga cukralige.

Į įvykio vietą atvyko greitosios medicinos pagalbos medikai ir ugniagesiai gelbėtojai. Atvykę Pernaravos seniūnijos Rugėnų ugniagesiai žmogų pakėlė ir perdavė medikams. Vyriškiui medikai suteikė medicininę pagalbą, šis buvo pargabentas į namus ir palydėtas į kambarį.

Dėkingi gelbėtojams

„Rinkos aikštė“ antradienį aplankė vyriškį ir jo gyvenimo draugę. Šie už pagalbą dėkojo ne tik medikams, bet ir vietos ugniagesiams.

„Supraskite, mano vyras sveria labai daug. Aš jo nepakeliu. Nėra mūsų kaime tokių, kurie jį pakeltų. O jis baisiai serga. Laimei, kad su savimi jis turėjo telefoną ir paskambino man.

Juk galėjo ir sušalti. Dėkojame gelbėtojams, kad vyrą pakėlė, ir medikams, kad suteikė pagalbą. Be jų mes niekaip nebūtume išsivertę“, – kalbėjo Blandžių kaimo gyventojai.

Padeda medikams

Kiekvieną savaitę Kėdainių miesto ir rajono ugniagesiams gelbėtojams tenka padėti greitosios medicinos pagalbos medikams.

Gelbėtojai vyksta atidaryti durų pas sunkiai sergančius vienišus žmones, padeda nunešti sunkius ligonius į greitosios pagalbos automobilį, ištraukti užklimpusius automobilius ir kita. Ugniagesiai gelbėtojai dirba ir autoavarijų vietose. Kaskart su medikais jie susitinka ir gaisruose.

Dirba kaip kumštis

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai sako, kad kai jie prašo ugniagesių gelbėtojų pagalbos, niekada nebūna neigiamo atsakymo. Greitosios pagalbos medikai apie ugniagesius atsiliepia tik gerai.

Tai tos tarnybos, kurios turi viena kitai padėti. Jos turi daug bendro. Ateityje specialiųjų tarnybų bendradarbiavimas turėtų būti dar labiau stiprinamas, daroma daugiau bendrų mokymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.