Kuršių mariose žvejams prireikė pasieniečių pagalbos

Kuršių mariose Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai kateriu skubėjo į pagalbą trims Mažeikių gyventojams. Žvejoti atvykę vyrai dėl valties gedimo išsilaipino Kiaulės nugaros saloje ir nebegalėjo saugiai pasiekti kranto.

Pasieniečiai gelbėjo patyrusius žvejus.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai gelbėjo patyrusius žvejus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-11 10:52

Pirmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Neringos užkardos pasieniečiai iš Bendrosios pagalbos ir Karinių jūrų pajėgų jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrų gavo informacijos apie į bėdą Kuršių mariose patekusius žvejus.

Paaiškėjo, kad trys Mažeikių gyventojai į pajūrį atvyko žvejoti, tačiau sugedo jų valtis. Nebegalėję suvaldyti plaukiojimo priemonės žvejai sugebėjo pasiekti iš išsilaipinti Kiaulės nugaros saloje. Vyrai pranešė dėl avarijos ir nepalankių oro sąlygų negalintys patys saugiai grįžti į krantą.

Į pagalbą žvejams pasieniečiai iš Kopgalio stacionaraus stebėjimo posto operatyviai pasiuntė savo katerį „Lamor“. Jo įgula netrukus aptiko pagalbos besiprašiusius 38, 51 ir 53 metų Mažeikių gyventojus. Žvejai buvo perkelti į pasieniečių katerį ir nugabenti į krantą. Taip pat sėkmingai partempta ir jų valtis.

Mažeikiškiams medikų pagalbos neprireikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.