Šiemet darbo metu jau žuvo septyni žmonės

Per pirmuosius du šių metų mėnesius Lietuvoje darbo metu žuvo septyni žmonės.

Daugiausiai žūčių įvyko dirbant su didele ir pavojinga technika, statybų, miškininkystės sektoriuose.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiausiai žūčių įvyko dirbant su didele ir pavojinga technika, statybų, miškininkystės sektoriuose.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margiris Meilutis, BNS

Feb 24, 2020, 3:57 PM

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) praneša, kad sausio mėnesį Lietuvoje darbe žuvo du žmonės, o per vasarį – penki. Per abu šiuos mėnesius dar 21 darbuotojas patyrė sunkių sužalojimų.

Visos žūtys nutiko dirbant padidintos rizikos darbus – miškininkystės, statybų sektoriuje, dirbant su didele ir pavojinga technika. Trys darbuotojai žuvo nukritę iš didelio aukščio.

Naujausias nelaimingas atsitikimas vasario 21 dieną nutiko Naisiuose, Česlovo Vytauto Karbauskio fermoje, darbuotojui taisant karvių varymo vartų pultą ir nukritus nuo kopėčių iš maždaug keturių metrų aukščio.

„Pirminės įvykių darbe tyrimo aplinkybės leidžia teigti, kad mirčių buvo galima išvengti, jei darbdaviai kreiptų dėmesį į VDI nuolatinai kartojamas elementarias bazines darbuotojų saugos ir sveikatos užtikrinimo taisykles (...). Tačiau mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe statistika akivaizdžiai rodo, kad darbdaviai nenori ir nesiruošia girdėti VDI įspėjimų ir raginimų, o darbuotojų sauga ir sveikata dažnai lieka paskutinėje vietoje“, – rašoma VDI pranešime.

Per tą patį laikotarpį praėjusiais metais per nelaimingus atsitikimus darbo metu taip pat žuvo septyni žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.