Pasvalietis į policijos komisariatą automobiliu atvežė karo laikų sprogmenį Buvo įvestas planas „Skydas“

Į policijos komisariatą automobiliu atvykęs pasvalietis pareigūnams atvežė sprogmenį. Nors buvo įvestas planas „Skydas“, o policijos komisariatas aptvertas „stop“ juosta, policija apie įvykį informuoti visuomenės nematė reikalo ir incidentą nutylėjo.

Pasvalietis į policijos komisariatą automobiliu atvežė karo laikų sprogmenį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pasvalietis į policijos komisariatą automobiliu atvežė karo laikų sprogmenį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2020, 9:12 AM, atnaujinta Mar 11, 2020, 9:23 AM

Sumaištis Pasvalio policijos komisariate kilo antradienį, kovo 10 d., apie 8 val. 08 min. Į Vilniaus g. esantį policijos komisariatą automobiliu atvykęs vietos gyventojas atgabeno karo laikų sprogmenį.

Pamatę, ką jiems atvežė, pareigūnai veikė tiksliai pagal instrukcijas - pastatas buvo evakuotas ir aptvertas „stop“ juosta, iškviesti išminuotojai.

Atvykę „Aro“ spacialistai nustatė,kad į komisariatą atvežtas karo laikų vokiškas artilerijos sviedinys. Išminuotojai jį išsivežė ir sunaikino saugioje vietoje.

Nors įvykis rimtas, policijos komunikacijos specialistai nusprendė, kad visuomenei jo žinoti nereikia ir incidentas buvo nutylėtas. Net kitą dieną jis nebuvo įtrauktas į visuomenei ir žiniasklaidai teikiamas įvykių suvestines. 

Kol policija nemato reikalo praneštio apie tokius įvykius, lrytas.lt primena, kad radus sprogmenį jo jokiu būdu negalima judinti, o tuo labiau patiems vežti į policiją. Senas sprogmuo yra labai pavojingas. Radinio vietą reikia aptverti ir apie rastą sprogmenį pranešti telefonu 112. Atvykę pareigūnai ir išminuotojai pasirūpins, kad radinys nekeltų pavojaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.