Kėdainiuose partrenkęs į kelią išbėgusį šunelį, vairuotojas nė nesustojo

Pasivaikščiojimą su augintiniu viena kėdainiečių šeima atsimins dar labai ilgai. Jų akyse buvo partrenktas mylimas augintinis. Šunį mirtinai taranavęs automobilio vairuotojas pasišalino iš įvykio vietos. Apie avariją informuoti policijos pareigūnai.

Vieta, kurioje buvo partrenktas šunelis.<br>„Rinkos aikštė“/D.Kuprijanovo nuotr.
Vieta, kurioje buvo partrenktas šunelis.<br>„Rinkos aikštė“/D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas

2020-04-29 13:45

Balandžio 23-iąją šeima su augintiniu vaikščiojo šalia J.Basanavičiaus gatvės, ties tiltu per Nevėžio upę. Šunelis išlėkė ant kelio, o ten jį partrenkė automobilis „Audi“. Nuo smūgio šuo skrido per automobilio dangtį ir tėškėsi į žemę. Išgyventi šuniui nebuvo jokių galimybių.

Šeimininkų ir įvykio liudininkų nuostabai automobilio vairuotojas net nesulėtino važiavimo greičio – spruko iš įvykio vietos net nestabtelėjęs.

„Viskas įvyko apie 17 val. 30 min. ties tiltu prieš Vilainius. Šuo buvo mirtinai partrenktas mano ir mano draugės akivaizdoje. Ir svarbiausia vairuotojas, kuris vairavo žalią „Audi A6“, matė, jog šuniukas išbėgo į kelią. Tačiau jis dar labiau padidino greitį ir partrenkęs net nesustojo.

Beširdi tu, kaip tu taip gali? O jei tai būtų tavo šuo? Gėda, jei esi mūsų kraštietis! Užuojauta šeimininkams, kurių šeimos narys turėjo šitaip tragiškai išeiti. O mes, merginos, buvom šokiruotos, apsipylėm ašarom. Taip pat buvo pranešta policijai. Tikiuosi jam šis įvykis bus ant sąžinės, jei tokios dar turi“, – pasakojo įvykio liudininkė Miglė Žekonytė.

Šunelis nugaišo

Kraupaus įvykio liudininkėmis tapusios merginos „Rinkos aikštei“ papasakojo ir daugiau įvykio detalių. Pasak merginų, šuneliui išgyventi nebuvo jokių galimybių, mat jo kūnas buvo tiesiog sumaitotas.

„Šuniukas krito per kapotą ant kelio, dar kratėsi. Šeimininkas patraukė jį nuo kelio, paėmė ant rankų. Matėsi, kad žiauriai sužalotas šunelis nugaišo. Šeimininkai, kiek mačiau, buvo vyras ir žmona, pats šuniukas juodai baltas, panašus į haskį“, – įvykio detales pasakojo merginos.

Negalėjo sulaikyti ašarų

Šunelio gyvybę nusinešusio įvykio liudininkės dar ir dabar negali sulaikyti ašarų prisiminusios tą vakarą. Merginos tikisi, kad automobilio vairuotojas bus surastas ir atsakys už savo veiksmus.

„Mes su drauge vis dar negalim atsigauti. Aš tikiuosi, jog įvykio kaltininkas bus rastas! Žmonėms tikrai buvo skaudu prarasti savo artimą bičiulį“, – dėstė M.Žekonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.