Gamindamas savadarbį sprogmenį Trakų r. nukentėjo 17-metis, buvo įvestas „Skydas“

Trakų rajono policija aiškinasi aplinkybes, kuomet gaminant savadarbį sprogmenį ir šiam sprogus nukentėjo 17-metis. Paaiškėjus, kad vaikinas nukentėjo per sprogimą, buvo įvestas planas „Skydas“.

Trakų rajone sprogus savadarbiam sprogmeniui, nukentėjo 17-metis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Trakų rajone sprogus savadarbiam sprogmeniui, nukentėjo 17-metis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2020, 9:20 AM, atnaujinta Jul 13, 2020, 10:10 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, liepos 12 d. apie 18 val. 30 min. Trakų r., namuose, įvyko sprogimas, kurio metu nukentėjo sprogmenį gaminęs nepilnametis (gim. 2003 m.).

Vaikinas dėl plaštakos trauminės amputacijos paguldytas į ligoninę.

Lrytas.lt žiniomis, greitosios pagalbos medikus iškvietė jaunuolio mama. Įvykus nelaimei, ji buvo kitame kambaryje, tad įvykio smulkmenų moteris nurodyti negalėjo.

Kviesdama medikus jaunuolio mama sakė, kad 17-metis ranką nusidegino elektra. Tačiau atvykę medikai iš karto atkreipė dėmesį, kad trauma nėra būdinga sužalojimams, patirtiems nuo elektros iškrovos.

Į įvykio vietą Lentvaryje, Ežero g., atvykus pareigūnams ir kilus įtarimams, kad nepilnametis nukentėjo per sprogimą, buvo įvestas planas „Skydas“. Buvo iškviesti „Aro“ išminuotojai, jie patikrino butą. Kol kas nėra duomenų, kad išminuotojai bute būtų radę daugiau spromenų.

Greitosios pagalbos medikai nepilnametį išvežė į ligoninę Santariškėse, o policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Įstatymai numato, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.