Miško gėrybių rinkėjams policija primena, ką daryti pasiklydus miške

Prasidėjęs grybų sezonas vilioja grybautojus į miškus. Deja, ne kiekviena išvyka į mišką baigiasi pilnomis grybų pintinėmis. Kai kurie grybautojai, ypač vyresnio amžiaus, praranda orientaciją ir pasiklysta.

Policijos priminimas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Policijos priminimas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-22 13:42

Šilutės rajono miškuose policijos pareigūnams jau teko ieškoti pasiklydusių senyvo amžiaus žmonių. Kartais pareigūnams tenka prašyti ir kolegų – pasieniečių pagalbos.

Policija ragina visus grybautojus einant į miškus pasiimti su savimi gerai įkrautą mobiliojo ryšio telefoną, kad ištikus nelaimei, pasiklydus ar sunegalavus, būtų galimybė juo pasinaudoti ir išsikviesti pagalbą. Mobilusis telefonas palengvina paieškos darbus policijos pareigūnams. Taip pat su savimi galima turėti ir pačias primityviausias priemones – švilpuką, prožektorių.

Svarbu prisiminti, kad automobiliuose visi turi ryškias, šviesą atspindinčias liemenes, kurias galima pasiimti einant į mišką. Ryškios spalvos drabužiai išsiskiria iš aplinkos ir yra nesunkiai pastebimi žvalgant iš oro.

Jei grybauti keliaujama pavieniui, svarbu informuoti artimuosius ar kaimynus, kuriose vietose bus lankomasi, taip pat ir apie planuojamą grybavimo trukmę. Pastebėjus, kad šeimos narys ar kaimynas jau kurį laiką nepareina iš miško, būtina apie tai pranešti policijai.

Pareigūnai pastebi: jei pasiklydote miške, nelaukite nakties ir pagalbos kreipkitės nedelsdami. Pasiklydę būkite kuo atviresnėje vietovėje, o išgirdę netoliese skrendantį sraigtasparnį, žinokite, kad jis ieško jūsų.

Svarbu būti budriems, saugoti vieniem kitus, nelikti abejingiems, ypač garbingo amžiaus žmonėms, kurie galimai turi problemų su sveikata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.