Kuršių mariose rastas dar penktadienį nuskendusio vyro kūnas

Kuršių mariose pirmadienį rastas nuskendusio vyro kūnas. Manoma, kad tai tas pats vyras, kuris maudydamasis dingo dar penktadienį. Vyrui dingus, kuršių mariose buvo organzuota didelė paieškos operacija, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis, tačiau tąkart skenduolio surasti nepavyko.

 Dingus žmogui buvo organizuota didžiulė paieškos operacija, į orą pakeltas kariuomenės sraigtasparnis.<br> Lietuvos kariuomenės nuotr.
 Dingus žmogui buvo organizuota didžiulė paieškos operacija, į orą pakeltas kariuomenės sraigtasparnis.<br> Lietuvos kariuomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-17 13:30, atnaujinta 2020-08-17 13:43

„Rugpjūčio 17 d. apie 9 val. 45 min. Kuršių mariose, ties Kiaulės nugaros sala, pastebėtas skenduolis.

Ištraukus kūną nustatyta, kad tai – rugpjūčio 14 d. besimaudant dingusio, 1965 m. gimusio laivo keleivio kūnas“, - pirmadienį pranešė Klaipėdos apskrities VPK.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, penktadienio pavakarę kariuomenės sraigtasparnis ir Klaipėdos jūrų uosto kateriai ieškojo Kuršių mariose skendusio žmogaus. Tą patį vakarą paieška sraigtasparniu buvo nutraukta, tačiau šeštadienio rytą atnaujinta.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, jog dingusio žmogaus ieškoti padėjo ir uosto kateriai „Dangė“ ir „Zunda“. Pasak pranešimų, apie 16 val. 29 min. uosto dispečeriams pranešta, kad iš pramoginio katerio, plaukiojusio Kuršių mariose už Kiaulės nugaros, dingo žmogus, sumanęs išsimaudyti.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimno departamentas pranešė, kad žmogaus paieškos operacijai taip pat buvo pasitelkti ugniagesiai ir pasieniečiai. Pasak ugniagesių, vykdami į įvykio vietą, ugniagesiai gelbėtojai išsiaiškino, kad iš katerio „Viola“ į vandenį iškrito du vyrai. Vienas vyras išsigelbėjo, o kitas dingo vandenyje.

Gelbėtojai iš Malkų įlankos valtimi nuplaukė iki katerio, kuriame buvo dvi moterys ir vyras. Viena moteris šoko būsenos buvo parplukdyta į krantą, perduota medikams ir nuvežta į gydymo įstaigą. Kita moteris ir vyras plaukti gumine valtimi atsisakė, laukė kitu laivu atvykstančių giminaičių, kurie parplukdė juos ir katerį į krantą.

Ugniagesiai gelbėtojai ieškojo nuskendusio vyro, tačiau skenduolis nerastas.

„Paieškos darbus vykdė ir VSAT pakrančių rinktinės laivas, Uosto direkcijos kateris „Zunda“, iš oro žvalgybą atliko sraigtasparnis“, - skelbė ugniagesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.