Miškavežio vairuotojas Švenčionių r. nepastebėjo, kad jo priekaba byra: vienas žmogus atsidūrė reanimacijoje

Švenčionių policija tiria incidentą, kuomet važiuodamas su techniškai netvarkinga priekaba miškavežio vairuotojas sunkiai sužalojo kelkraščiu dviratį vedusį vyrą ir apgadino kelio infrastruktūrą.

Miškavežio vairuotojas Švenčionių r. nepastebėjo, kad jo priekaba byra: vienas žmogus atsidūrė reanimacijoje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Miškavežio vairuotojas Švenčionių r. nepastebėjo, kad jo priekaba byra: vienas žmogus atsidūrė reanimacijoje.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2020, 1:42 PM, atnaujinta Oct 9, 2020, 1:56 PM

Penktadienio rytą Švenčionių policija gavo pranešimą apie kelio Švenčionėliai-Januliškės kelkraštyje rastą sunkiai sužalotą, kaip spėjama, automobilio partrenktą vyrą. Vyras (gim. 1970 m.) buvo sąmoningas, tačiau apie įvykio aplinkybes ne ką tegalėjo paaiškinti.

Greitosios pagalbos medikai vyrą skubiai išvežė į ligoninę Vilniuje, jis iš karto atsidūrė reanimacijoje.

Apžiūrinėdami įvykio vietą pareigūnai netrukus aptiko ir du apgadintus betoninius kelio stulpelius. O dar po kiek laiko paaiškėjo, kad sužaloti vyrą ir apgadinti stulpelius galėjo pro šalį važiavęs miškavežis.

Neilgai trukus vilkikas „Volvo“ ir prie jo prikabinta miškavežio priekaba buvo surasti. Apklausus jo vairuotoją (gim. 1960 m.) ir apžiūrėjus transporto priemonę tyrėjai pradėjo dėlioti įvykio vaizdą. 

Pareigūnų manymu, sunkiavorės transporto priemonės vairuotojas pažeidė KET punktą, nurodantį, kad prieš pradėdamas važiuoti vairuotojas privalo apžiūrėti savo transporto priemonę ar ji techniškai tvarkinga, taip pat privalo transporto būklę sekti ir kelyje. Kadangi vairuotojas to nepadarė, apie 7 val. 50 min. jis ir nepastebėjo, kad atsikabino ir į dešinę pusę nusviro vienas miškavežio priekabos statramstis. Jis ir kliudė bei sunkiai sužalojo kelkraščiu dešinėje pusėje ėjusį vyrą. 

Sunkvežimio vairuotojas nepastebėjęs sužaloto žmogaus nuvažiavo toliau, o atsikabinęs statramstis apdaužė du betoninius stulpelius.

Švenčionių policijoje del šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.