Benamis šuo Pabradėje be gailesčio sukandžiojo moterį ir vaiką Pasklido vaizdo įrašas su sugautu šunimi

Medikų pagalbos prireikė moteriai ir 4-erių metų mergaitei, kurias Pabradėjo užpuolė benamis šuo. Netrukus Pabradės gyventojai patys pradėjo medžioti palaidus šunis.

 Po to, kai benamis šuo sukandžiojo moterį ir vaiką, vietos gyventojai pradėjo medžioti palaidus šunis.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Po to, kai benamis šuo sukandžiojo moterį ir vaiką, vietos gyventojai pradėjo medžioti palaidus šunis.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2020, 9:41 AM, atnaujinta Nov 2, 2020, 1:03 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, lapkričio 1 d. apie 12 val. 20 min. Švenčionių r., Pabradėje, benamis šuo užpuolė ir apkandžiojo moterį (gimusi 1986 m.) ir kartu buvusią mergaitę (gimusi 2016 m.).

Po incidento abiem nukentėjusioms prireikė medikų pagalbos. Moteris dėl kąstinės žaizdos rankoje, suteikus medicinos pagalbą, gydoma ambulatoriškai.

Mergaitė dėl kąstinės žaizdos veide pristatyta į Vilniaus ligoninę.

Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Tuo tarpu lrytas.lt skaitytojai praneša, kad po šio įvykio Pabradės gyventojai patys pradėjo gaudyti pavienius šunis. 

Kaip redakciją informavo vietos gyventoja Gintė K., sekmadienį žmonės pastebėjo vyrą su savadarbiu gaudymo įrankiu (medine lazda, ant kurios galo buvo virvė). Vyras tempėsi juodą šunį.

„Šuo buvo smaugiamas, skleidė gargaliavimo garsus lyg negalėtų kvėpuoti. Prieš tai tas šuo tiesiog ramiai kirto gatvę, vaikščiojo palei žmones ir tikrai nebuvo piktybinis“, – redakcijai pranešė skaitytoja.

Vaizdo įrašui su tempiamu šunimi atsiradus socialiniuose tinkluose, kaip praneša skaitytoja, pasisakė ir nukentėjusios mergaitės mamos draugė. Pasak jos, nėra aišku, ar tai tas pats šuo.

„Rodos, kad Pabradėje egzistuoja viduramžių mentalitetas, kai negerbiamos jokios gyvūnų teisės, toleruojamas žiaurus elgesys su jais ir žmogaus savivalė. Baisiausia, kad tokie veiksmai sulaukė daug palaikymo. Net nežinant, ar tai tikrai tas šuo, nekaltinant, neieškant kaltojo šeimininkų, o pasisakant už tokį smurtą.

Policijai pranešta, įdomu, ar bus imtasi veiksmų? Po konfrontacijos asmuo pasuko į tamsią gatvę, kol grįžau pastiprinimo, pamečiau iš akių. Ieškota tuščiai, niekur nesigirdėjo šuns buvimo. Sprendžiant iš asmens veiksmų, turbūt su šuniu buvo iškart susidorota“, – redakcijai rašė Gintė K.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.