Savaitgalį ugniagesiai ne tik tramdė liepsnas, bet ir iš užšalusių tvenkinių traukė skenduolius

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 127 gaisrų ir atliko 68 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu 1 žmogus žuvo, 3 buvo traumuoti. Sekmadienį, 21 val. 20 min., Švenčionių rajone, Pabradėje, atvira liepsna degė nenaudojamas pastatas. Pirmajame aukšte esančiame kambaryje, lovoje, buvo rastas smarkiai apdegęs žmogaus kūnas. Gaisro metu išdegė kambarys, sudegė jame buvę daiktai. Autonominio dūmų detektoriaus pastate nebuvo.

 Ištraukti skenduoliai.<br>PAGD nuotr.
 Ištraukti skenduoliai.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2020, 10:40 AM, atnaujinta Dec 14, 2020, 10:41 AM

Penktadienį pavakary gaisras kilo Švenčionių rajone, Milkuškų kaime. Gyvenamojo namo kambaryje degė čiužinys. Iš namo ugniagesiai išvedė gyventoją. Įtariama, kad jis apsinuodijo dūmais. Žmogus buvo perduotas medikams.

Šeštadienio vakare Prienuose, Vytauto gatvėje, daugiabučio bute degė lova, čiužinys ir kilimas. Vonios kambaryje ugniagesiai rado smarkiai apdegusį vyrą. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir išvežtas į ligoninę.

Sekmadienį apie 19 val. Vilniaus rajone, Rukainių seniūnijoje, Kūlių kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Viduje jie rado žmogų be sąmonės. Nukentėjusysis buvo perduotas medikams ir išvežtas į ligoninę. Gaisro metu sudegė namo stogas, perdanga, išdegė du kambariai. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį rytą gaisras kilo Vilniuje, Savanorių prospekte esančioje „Vilniaus baldų“ gamykloje. Viename iš pastatų tvyrojo dūmai. Tarp gamybos cecho ir sandėlio esančiame dulkių surinkimo bunkeryje ir ventiliacijos vamzdžiuose degė susikaupusios medžio dulkės. Nuo karščio apdegė apie 10 m elektros instaliacijos laidų.

Tą pačią dieną, 10 val. 41 min., Vilniaus ugniagesiai skubėjo į Jočionių gatvėje esančius sandėliavimo paskirties pastatus. Jiems atvykus, iš metalinio angaro veržėsi dūmai, Atliekų rūšiavimo įmonės teritorijoje degė 40 m ilgio ir 15 m pločio šiukšlių krūva. Gesinti gaisrui buvo pasitelkta įmonės technika. Šiukšlės iš angaro buvo vežamos į lauką ir perpilamos vandeniu.

Penktadienį ugniagesiai iš vandens ištraukė 3 skenduolius. 11 val. 54 min. pranešta, kad Skuode, šalia S.Dariaus ir S.Girėno gatvės esančiame tvenkinyje pastebėtas įšalęs žmogaus kūnas. Jis buvo ištrauktas.

13 val. 18 min. iš policijos pareigūnų buvo gautas prašymas Klaipėdos rajone, Vėžaičių miestelyje, iš užšalusio tvenkinio ištraukti žmogaus kūną. Ugniagesiai už 4 m nuo kranto išpjovė eketę, surado nuskendusio žmogaus kūną ir ištraukė jį.

18 val. 40 min. buvo gautas pranešimas, kad Ukmergės rajone, Taujėnų miestelyje galbūt nuskendo žvejys. Skenduolį ugniagesiai surado už 50 m kranto.

Sekmadienį, 16 val. 05 min., pranešta, kad Telšių rajone, Gadūnavos seniūnijoje, Kalnėnų kaime, ant tvenkinio ledo 20 m nuo kranto su keturračiu važinėjosi du vyrai ir įlūžo. Vieną jų ištraukė gyventojai. Kitą vyrą ištraukė ugniagesiai gelbėtojai, tačiau medikai konstatavo jo mirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.