Prakiuręs vandens vamzdis Vilniuje kėlė sumaištį maisto prekių parduotuvėje Iš parduotuvės buvo išvesti žmonės

Visos Vilniaus specialiosios tarnybos buvo sukeltos ant kojų pirmadienį Vilniuje gavus pranešimą apie galimą sprogimą maisto prekių parduotuvėje. Netrukus paaiškėjo, kad sumaištis kilo dėl trūkusio vandens bako. Vanduo pateko ant elektros laidų, įvyko trumpas jungimas elektros instaliacijoje. Per incidentą iš parduotuvės buvo evakuoti žmonės.

Prakiuręs vandens vamzdis Vilniuje kėlė sumaištį maisto prekių parduotuvėje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Prakiuręs vandens vamzdis Vilniuje kėlė sumaištį maisto prekių parduotuvėje.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2021, 3:11 PM, atnaujinta Jan 11, 2021, 6:59 PM

Kaip lrytas.lt sužinojo Vilniaus apskrities policijoje, pranešimas apie tai, kad kažkas nutiko vienoje iš Antakalnio g. esančių „Iki“ tinklo parduotuvių, gautas apie 13 val. 59 min. Buvo pranešta, kad elektros skydinėje kažkas sprogo.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai čia jau rado atvykusius ugniagesius. Paaiškėjo, kad sprogimo nebuvo. Antrame pastato aukšte trūko vandens vamzdis, vanduo pradėjo švirkšti ant elektros transformatorinės, įvyko trumpas elektros jungimasis.

Per incidentą iš parduotuvės buvo evakuoti pirkėjai ir darbuotojai, parduotuovė buvo uždaryta. Žmonės nenukentėjo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente lrytas.lt sužinojo, kad į įvykio vietą buvo nusiųstos dvi autocisternos. 

Gelbėtojams atvykus paaiškėjo, kad įvyko trumpas elektros jungimasis, tačiau gaisras nekilo.

„Degimo nebuvo“, – teigia ugniagesiai.

Kaip teigia „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė, kad kol kas tarnybos dar aiškinasi įvykio aplinkybes, o parduotuvė atidaryta bus tik patvirtinus, kad joje lankytis saugu.

„Pirmadienio popietę apie 14 val. parduotuvėje „Iki-Neris“ dėl trūkusio vamzdžio nei darbuotojai, nei pirkėjai nenukentėjo. Pasklidus dūmams, pagal nustatytą tvarką buvo vykdoma operatyvi visų patalpose buvusių žmonių evakuacija bei iškviestos visos specialiosios tarnybos.

Šiuo metu tarnybos aiškinasi detalesnes įvykusio incidento aplinkybes. Parduotuvę planuojama atidaryti gavus atsakingų tarnybų leidimą, jog joje lankytis vėl saugu. Atsiprašome dėl patirtų nepatogumų“, - teigiama „Iki“ komunikacijos vadovės Vaidos Budrienės komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.