Prokuratūra padėjo tašką mįslingai mirusio vilkiko vairuotojo byloje – tyrimas nutrauktas Kas iš tiesų nutiko lieka neaišku

Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, kuris buvo padėtas siekiant nustatyti visas po paieškų rasto vilkiko vairuotojo mirties aplinkybes. Prokuratūra skelbia, kad tyrimas nutrauktas, nes vairuotojo mirtis nesusijusi su kokiu nors nusikaltimu. Tačiau detalesnės įvykio aplinkybės nepaaiškintos ir išlieka mįslingos.

 Prokuratūra padėjo tašką mįslingai mirusio vilkiko vairuotojo byloje – tyrimas nutrauktas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Prokuratūra padėjo tašką mįslingai mirusio vilkiko vairuotojo byloje – tyrimas nutrauktas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-20 11:36, atnaujinta 2021-01-20 11:52

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, pranešimas apie be žinios dingusį vilkiko vairuotoją buvo gautas 2020 metų lapkričio 24 dieną. Po paros Pagėgių savivaldybėje buvo rasta jo vairuota transporto priemonė. Vilkikas buvo rastas apvirtęs po eismo įvykio.

Tęsiant dingusio asmens paiešką, vairuotojo kūnas buvo rastas netoli avarijos vietos lapkričio 29 d.

„Įvertinęs tyrimo metu surinktus duomenis bei remdamasis gautomis tyrimo metu specialistų išvadomis prokuroras konstatavo, kad asmens mirtis nėra susijusi su prieš jį įvykdyta nusikalstama veika, todėl ikiteisminis tyrimas nutrauktinas“, - rašoma prokuratūros pranešime.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, dingus sunkvežimį vairavusiam 54 metų Marijampolės krašto gyventojui Ričardui Pudzinskui, buvo paskelbta jo paieška, policija pagalbos kreipėsi į visuomenę. 

Vyras dingo kaip į vandenį išvykęs į suplanuotą reisą iš Klaipėdos į Marijampolę. Jo vilkikas kitą dieną buvo rastas apvirtęs Pagėgių apylinkėse esančiame Natkiškių kaime, maždaug už 90 kilometrų nuo uostamiesčio. Iki Marijampolės buvo likę dar maždaug 150 kilometrų. Nei sunkiasvorėje mašinoje, nei šalia jos vairuotojo nebuvo.

Avarijos vietoje nebuvo matyti grumtynių ar kraujo pėdsakų, kurie galėtų byloti apie užpuolimą.

Po kelių parų radus vairuotojo kūną buvo pradėtas tyrimas, per kurį siekta išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes.

Prokuratūrai tyrimą nutraukus, kas iš tiesų įvyko, ir toliau lieka nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.