Laimingai pasibaigusi drama Tauragės r.: ugniagesiai išgelbėjo tvenkinyje įlūžusį žveją Ledas skilinėjo ir gelbėtojams po kojomis

Tauragės rajono ugniagesiai penktadienį skubėjo gelbėti tvenkinyje skęstančio žmogaus. Laiku suskubus, įlūžęs vyras išgelbėtas ir pargabentas į krantą.

Tauragės ugniagesiai skubėjo gelbėti skęstančio žmogaus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Tauragės ugniagesiai skubėjo gelbėti skęstančio žmogaus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2021, 9:51 AM, atnaujinta Jan 22, 2021, 10:23 AM

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, penktadienį apie 9 val. 32 min. gautas pranešimas apie tai, kad Tauragės r., Tauragės seniūnijoje, Paberžių kaime, Tvenkinių g. esančiame tvenkinyje skęsta žmogus.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Tauragės priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota greitosios pagalbos medikams, Tauragės apskrities vyriausiam policijos komisariatui.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente lrytas.lt sužinojo, kad gelbėtojams atskubėjus į nurodytą vietą, maždaug 40 metrų nuo kranto matėsi įlūžęs ir vandens paviršuje buvęs vyras.

Ugniagesiai su hidrokostiumais, panaudoję gelbėjimo roges ir virvę, įlūžusį vyrą pasiekė, ištraukė iš vandens, pargabeno į krantą ir perdavė medikams.

Pirminiais duomenimis, nelaimė ištiko žveją. 

Pasak vyrą gelbėjusių ugniagesių, maždaug 60 metų nelaimėliui padėjo tai, kad jis turėjo smaigus. Įlūžęs vyras jais įsikibo į ledo kraštą ir taip prasilaikė daugiau nei 10 min., kol atskubėję gelbėtojai jį ištraukė iš vandens.

Gelbėtojai perspėja, kad ledas vandens telkiniuose šiuo metu yra plonas ir pavojingas. Šalčiai laikėsi per trumpai, kad per atlydį jis būtų saugus. Tvenkiniuose ties Taurage ledu storis tesiekia 3-4 cm. Penktadienį ugniagesiams artėjant prie įlūžusio žvejo, ledas po gelbėtojų rogėmis traškėjo ir skilinėjo.

Paberžių kaimas yra prisišliejęs prie Tauragės. Tvenkiniai, kuriuose penktadienį vyko gelbėjimo operacija, pasak ugniagesių, yra dideli, jie labai mėgstami vietos žvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.