Dramatiška ligonio gelbėjimo operacija Kauno r.: sniege klimpo ir medikai, ir ugniagesiai Žmogus evakuotas rogėmis

Dramatiška ligonio gelbėjimo operacija šeštadienį vyko Kauno rajone. Pas sergantį žmogų per pusnis neprasibrovus medikams, jiems į pagalbą išsiųsti ugniagesiai, kurie irgi įstrigo sniege. Iki ligonio gelbėtojai su gydytojais brido pėsčiomis ir žmogų evakavo rogėmis.

Dramatiška ligonio gelbėjimo operacija Kauno r.: sniege klimpo ir medikai, ir ugniagesiai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Dramatiška ligonio gelbėjimo operacija Kauno r.: sniege klimpo ir medikai, ir ugniagesiai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-31 09:50, atnaujinta 2021-01-31 10:12

Incidentas šeštadienį po pietų įvyko Kauno r., Garliavos seniūnijoje. Į Tvarkiškių kaimą pas ligonį iškviesti greitosios pagalbos medikai pakeliui užklimpo pusnyse. Jie paprašė ugniagesių pagalbos ištraukiant greitosios automobilį iš sniego.

Atvykę gelbėtojai įvertino situaciją ir nusprendė, kad greičiau ir paprasčiau bus medikus iki ligonio namų nugabenti su savo autocisterna. Kelias buvo smarkiai užpustytas, tad buvo didelė tikimybė, kad medikų automobilis iki iškvietimo vietos tikrai nenuvažiuos.

Ugniagesių autocisterna nors ir sunkiai, tačiau po truputį brovėsi per pusnis iki iškvietimo vietos. Tačiau likus maždaug puskilometriui iki ligonio namo, užklimpo ir patys gelbėtojai.

Į pagalbą užklimpusiems ugniagesiams ir medikams buvo išsiųsta dar viena gelbėtojų autocisterna, kuri gabenosi ir gelbėjimo roges. Atvykus papildomoms pajėgoms, gelbėtojai su medikai iki sodybos klampojo pėsčiomis.

Galiausiai pasiekus ligonį paaiškėjo, kad jį reikia vežti į ligoninę. Žmogus iš namų evakuotas rogėmis. Rogėmis jis nugabentas iki greitosios pagalbos automobilio, kurį ugniagesiai panaudoję lyną ištempė iš pusnų. 

Dramatiška gelbėjimo operacija buvo baigta, ligonis išvežtas į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.