Biržų rajone medžioklės metu nušautas žmogus

Aplinkos apsaugos departamentas pradėjo tyrimą dėl galimos nelegalios žvejybos Biržų rajone, Papilio tvenkinyje, kur trečiadienio vakarą buvo nušautas žmogus.

Medžioklė Biržų rajone vėlų trečiadienio vakarą baigėsi tragiškai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Medžioklė Biržų rajone vėlų trečiadienio vakarą baigėsi tragiškai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Medžioklė Biržų rajone vėlų trečiadienio vakarą baigėsi tragiškai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Medžioklė Biržų rajone vėlų trečiadienio vakarą baigėsi tragiškai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 1, 2021, 7:11 AM, atnaujinta Apr 7, 2021, 1:12 PM

„Dėl pačios medžioklės tyrimą atlieka policija, bet mūsų pareigūnams nuvykus paaiškėjo, kad vykdoma galimai neteisėta žvejyba – povandeninė medžioklė, rastos ant kranto sumedžiotos žuvys“, – BNS ketvirtadienį sakė Panevėžio gyvosios gamtos inspekcijos viršininkė Mantė Ramanauskienė.

„Tai, savo ruožtu, departamentas atlieka tyrimą dėl neteisėtos žvejybos, kartu taip pat atlieka tyrimą dėl nepaklusimo teisėtiems aplinkosaugininkų veiksmams. Asmenys, galimai užsiėmę neteisėta žvejyba, nepakluso pareigūnų veiksmams. Tyrimas atliekamas dėl trijų asmenų, vienas iš jų buvo nušautas“, – pridūrė ji.

Nelaimė Papilio tvenkinyje įvyko apie 21 val. 30 min., kai 1983 metais gimęs vyras, medžiojęs bebrus, iš teisėtai laikomo medžioklinio šautuvo mirtinai sužalojo 1967 metais gimusį žmogų. Įtariamasis buvo sulaikytas.

„Vieni medžiojo po vandeniu, kiti medžiojo bebrus, bent jau tokius pirminius duomenis mes turime“, – sakė aplinkosaugininkė.

Jos teigimu, vyrai, užsiėmę povandenine medžiokle, įtariama, kad tą darė povandeniniais šautuvais – tokia žvejyba Papilio tvenkinyje yra draudžiama.

„Ši žvejyba yra leidžiama tik keliuose vandens telkiniuose, Papilio tvenkinyje – draudžiama“, – teigė M. Ramanauskienė.

Ji taip pat sakė, kad aplinkosaugininkai ir anksčiau turėjo duomenų apie nelegalią povandeninę žvejybą Papilio tvenkinyje.

„Tai yra šiurkštus pažeidimas. Iš tikrųjų, turėjome ir informacijos ne kartą apie tą vandens telkinį ir stengėmės gaudyti brakonierius. Tai yra vienas iš šiurkščiausių pažeidimų žvejyboje. Mus pasiekdavo informacija, kad asmenys medžioja vakare, kai tamsu“, – kalbėjo Panevėžio gyvosios gamtos inspekcijos viršininkė.

Jos teigimu, tokia medžioklė po vandeniu tokiu metų ir paros metu nėra įprasta ir kasdieniška, tačiau tokių atvejų pasitaiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.