Į konteinerį neatvėsusius pelenus išpylęs namo šeimininkas pridarė bėdų

Nors pastaruoju metu privačių namų savininkai mažiau kūrena krosnis, ugniagesiai dar sulaukia iškvietimų dėl kaminuose užsidegusių suodžių ar nuo pelenų užsiliepsnojusių atliekų konteinerių.

Vilkaviškio rajono ugniagesiai gelbėtojai šiemet penkis kartus buvo kviečiami gesinti buitinių atliekų konteinerių.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Vilkaviškio rajono ugniagesiai gelbėtojai šiemet penkis kartus buvo kviečiami gesinti buitinių atliekų konteinerių.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 6:59 AM

Vilkaviškio rajono ugniagesiai gelbėtojai šiemet penkis kartus buvo kviečiami gesinti buitinių atliekų konteinerių. Dauguma jų liepsnojo dėl supiltų neatvėsusių pelenų.

Naktį į trečiadienį, apie 2 val., vieno Nepriklausomybės gatvės namo gyventojai kaimyno kieme pastebėjo gaisrą ir paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

Garbaus amžiaus sutuoktinių pora apie gaisrą sužinojo tik pažadinta ugniagesių, nes miegamojo langai yra kitoje namo pusėje. Kieme liepsnojo trys vienas nuo kito užsidegę šiukšlių konteineriai.

Liepsnos visiškai sunaikino buitinių atliekų ir popieriaus talpyklas, nuo karščio stipriai apsilydė stiklo taros konteineris.

Atvykę ugniagesiai apsaugojo šalia stovintį automobilį ir gyvenamąjį namą.

„Gerai, kad mediniai kiemo vartai buvo uždaryti, nes atviri jie siekia konteinerius, užsidegę būtų pridarę dar daugiau nuostolių. Didžiausia tikimybė, kad buitinių atliekų konteineris užsidegė nuo supiltų per karštų pelenų.

Garbaus amžiaus namo šeimininkas sakė, kad išsėmė pelenus ir išpylė į konteinerį. Esą jam pasirodė, kad pelenai jau atvėsę“, – pasakojo ugniagesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.