Ketvirtadienį užfiksuoti 57 eismo įvykiai: keliuose siautėjo ir girti vairuotojai

Lietuvos kelių policijos tarnyba praneša, ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, 8-iuose eismo įvykiuose sužeisti 8 žmonės (vairuotojai, keleiviai, pėstieji (1 pėsčiųjų perėjoje), dviračio vairuotojas). Transporto priemonių susidūrimų 6 atvejai. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 įvykiuose (Kaune ir Alytaus rajone). Esant šlapiai kelio dangai – 4 įvykiai, tamsiuoju paros metu – 3. Pirminiais duomenimis, Vilniuje, Kaune, Panevėžyje – po 1 eismo įvykį.

Užregistruoti 57 eismo įvykiai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Užregistruoti 57 eismo įvykiai.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-02 11:06

Naktį, prieš 1 val., Trakų rajone, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, tiesiame ruože nuo kelio nulėkė, atsitrenkė į tvorą nuo laukinių gyvūnų ir griovyje apvirto automobilis „Audi A6 Avant“. Nukentėjo ir į ligoninę paguldytas neblaivus 39 metų vyras (2,97 promilės). Pasak jo, automobilį vairavo kitas asmuo, kuris iš įvykio vietos pasišalino.

Ryte, Pagėgių savivaldybėje, Mociškių kaime, kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, iš šalutinio kelio dviračiu išvažiuodama 82 metų moteris atsitrenkė į automobilį „Nissan Navara“, vairuojamą 36 metų vyro, ir per įvykį nukentėjo. Moteris nuvežta į ligoninę.

Taip pat ryte, Panevėžyje, Kosmonautų gatvėje, esant šlapiai kelio dangai, lyjant, išvažiuodamas iš automobilių stovėjimo aikštelės ir sukdamas į kairę, nors galima sukti tik į dešinę pusę, automobiliu „Seat Alhambra“ 67 metų vyras nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Mercedes-Benz E250“, vairuojamo 29 metų vyro, ir su juo susidūrė. „Seat“ užvažiavo ant šaligatvio, kur kliudė ėjusią pėsčiąją. Nukentėjo ir į ligoninę paguldyta 77 metų moteris.

Pavakarę, lyjant, Vilniuje, Minties gatvėje, pėsčiųjų perėjoje 64 metų moterį kliudė ir sužeidė automobilis „VW Touran“, vairuojamas 54 metų vyro.

Apie 22 val. 30 min, Biržų rajone, kelyje Parovėja–Medeikiai–Nemunėlio Radviliškis, dėl saugaus atstumo nesilaikymo susidūrė du krovininiai automobiliai „Scania“ ir „Volvo“. Nukentėjo pastarojo automobilio 36 metų vairuotojas.

Apie 18 val. 30 min., Kaune, Vėjo gatvėje, esant šlapiai kelio dangai, neblaivaus 40 metų vyro (nustatytas 1,26 promilės girtumas) vairuojamas automobilis „Audi A6“ kelio vingyje atsitrenkė į paliktą stovėti automobilį „Seat Leon“, kuris nuo smūgio atsidūrė priešingoje eismo juostoje ir atsitrenkė į namo tvorą. Nukentėjo „Audi“ 38 metų keleivis (pristatytas į ligoninę).

23 val., Alytaus rajone, Alytaus kaime, tiesiame ruože į priešpriešinio eismo juostą įvažiavęs automobilis „Subaru“ susidūrė su krovininiu automobiliu „Mercedes-Benz 818“, vairuojamu 53 metų Baltarusijos Respublikos piliečio. Po susidūrimo lengvasis automobilis nuvažiavo nuo kelio, nukentėjo jį vairavęs 51 metų vyras, neblaivus (1,62 promilės), neturintis teisės vairuoti.

Per parą, pirminiais duomenimis, – 57 eismo įvykiai, tarp jų 9 atvejai, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais. Šie įvykiai: Kaišiadorių, Kėdainių, Klaipėdos, Lazdijų, Mažeikių, Panevėžio, Plungės, Ukmergės, Varėnos (magistraliniame kelyje A4 Vilnius–Varėna–Gardinas) rajonuose.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo visų eismo dalyvių kelyje elgtis atsakingai. Vairuotojai skatinami atsižvelgti į važiavimo ir eismo sąlygas – važiuoti tik saugiu greičiu. Ypač būti atidiems išvažiuojant iš šalutinio kelio, sukant į kairę, prieš pėsčiųjų perėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.