Biržuose išgelbėtas iš valties iškritęs vyras

Biržuose, Širvėnos ežere, netoli tilto į Astravo dvarą, žmonės išgirdo pagalbos šauksmą. Maždaug 250 metrų nuo kranto jie išvydo ežere skęstantį vyrą. Netoli plūduriavo apvirtusi nedidelė valtis.

Biržuose išgelbėtas iš valties iškritęs vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Biržuose išgelbėtas iš valties iškritęs vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-03 09:46, atnaujinta 2021-06-08 06:27

Meldais apaugusiame ežere nelaimėlį buvo net sunku pastebėti. Vienas dviratininkas ką tik buvo pravažiavęs netoli tos vietos, tačiau skęstančiojo jis nepastebėjo. Taip pat jis negirdėjo ir jokio pagalbos šauksmo.

Siekdamas atkreipti dėmesį nelaimėlis mosavo rankomis ir šaukė. Nors netoli plūduriavo apvirtusi valtis, su šlapiais drabužiais vyras neįstengė į ją įsiropšti.

Ant kojų buvo pakelti 6 ugniagesiai gelbėtojai. Pasiekę nelaimės vietą vyrai į vandenį įleido valtį. Vienas gelbėtojas, pakeliui spėjęs apsivilkti reikiamą aprangą, nieko nelaukė, šoko nuo tilto į vandenį ir pasileido plaukti skęstančiojo link. Jis pirmas ir pasiekė nelaimėlį.

Skęstantį 69 metų vyrą gelbėtojas užkėlė ant apvirtusios valties. Netrukus valtimi priplaukė kolegos. Nelaimėlis kartu su gelbėtoju buvo įkelti į valtį ir nuplukdyti į krantą. Čia juos pasitiko medikai.

Po maudynių vėsiame vandenyje vyras buvo sušalęs, bet dar įstengė kalbėti. Valtyje ugniagesiai jį apgaubė sausais drabužiais. Vyrą medikai išsivežė apžiūrėti į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.