Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, 12 buvo sužalota

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad birželio 2-ąją, trečiadienį, eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, sužeista 12 žmonių, iš jų 3 nepilnamečiai (mopedo 15 metų vairuotojas, elektriniu paspirtuku per pėsčiųjų perėją važiavęs 10-metis, dviračio 9 metų vairuotojas). Vienas asmuo (30 metų vyras) mirė ligoninėje.

 Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, 12 buvo sužalota.<br> LKPT nuotr.
 Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, 12 buvo sužalota.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2021, 10:34 AM, atnaujinta Jun 3, 2021, 10:37 AM

2-uose įvykiuose (Klaipėdoje ir Vilniuje) sužeista po 2 žmones. Per parą – 11 eismo įvykių, 82 proc. iš jų – miestuose (Vilniuje ir Kaune – po 3, Klaipėdoje ir Panevėžyje).

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 8, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 2 (1 – pėsčiųjų perėjoje Kaune), susidūrimų su gyvūnu – 1. Dviračių vairuotojai dalyvavo 3-uose įvykiuose, nukentėjo ir elektrinių paspirtukų 2 vairuotojai. Į įvykius pateko motociklo ir mopedo vairuotojai.

Vakare (apie 20 val.), Vilniuje, Šilo gatvėje, dviračiu važiavęs vyras, vingiuotoje nuokalnėje (leisdamasis nuo kalno), kliudė kito važiavusio dviračio ratą, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir atsitrenkė į automobilį „VW Transporter“, prie kurio vairo buvo 35 metų vyras. Sužeidimų patyręs dviračio 30 metų vairuotojas buvo paguldytas į ligoninę, kur prieš vidurnaktį mirė.

Pavakarę, Vilniuje, Rinktinės gatvėje, 26 metų vyro vairuojamas automobilis „BMW 3ER Reihe“ susidūrė su dviračiu, juo važiavo ir nukentėjo 31-erių vyras.

Prieš devintą vakaro, vėl sostinėje, T. Narbuto gatvėje, susidūrė priešpriešiais važiavę elektrinis paspirtukas ir dviratis. Nukentėjo 39 metų moteris ir dviračiu važiavęs 9 metų berniukas (paguldytas į ligoninę). Mažametis važiavo užsidėjęs saugos šalmą.

Pavakarę, Kaune, Aukštaičių gatvėje, automobilis „Buick Encore“, vairuojamas 63 metų moters, degant žaliam šviesaforo signalui, suko į dešinę pusę ir kliudė, pirminias duomenimis, į pėsčiųjų perėją elektriniu paspirtuku įvažiavusį 10 metų berniuką. Po įvykio mažametis nuvežtas į ligoninę.

Po vidurdienio, laikinojoje sostinėje, Kovo 11-osios gatvėje, pirminiais duomenimis, motociklo „Suzuki VX 800“ vairuotojas, važiuodamas pirmąja eismo juosta, staiga pasuko į antrąją ir atsitrenkė į važiavusį automobilį „VW Golf“, vairuojamą 54 metų vyro. Po to metėsi vėl į pirmąją juostą, į kurią atbulomis įvažiavo „Toyota Prius“, ir kliudė šį automobilį. Nukentėjęs dviratės transporto priemonės 41 metų vairuotojas nuvežtas į ligoninę.

Prieš devintą vakaro, Panevėžyje, Klaipėdos ir Vakarinės gatvių sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforų, 21 metų vaikinas automobiliu BMW suko į kairę ir nepraleido jam iš dešinės pusės tiesiai važiavusio mopedo „Yamaha“. Per susidūrimą nukentėjo mopedą vairavęs 15 metų paauglys (teisę vairuoti jis turi, važiavo su saugos šalmu).

Prieš vidurnaktį, Kėdainių rajone, Šilainių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai („Via Baltica“ ruožas), į važiuojamąją kelio dalį įbėgusį briedį kliudė automobilis „Škoda Superb“. Nukentėjo 42 metų vairuotojas. Gyvūnas pabėgo.

Ryte, Raseinių rajone, kelyje Raseiniai–Tytuvėnai–Radviliškis, iš šalutinio kelio į kairę sukdamas automobilis „VW Golf“, vairuojamas 59 metų moters, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu „Opel Astra-G-Caravan“, kuris nuo smūgio nuvažiavo nuo kelio. Nukentėjo šio automobilio 34 metų vairuotoja (nuvežta į ligoninę).

Pavakarę, Klaipėdoje, susidūrus 3 lengviesiems automobiliams, nukentėjo 2 keleiviai (64-erių moteris ir 70 metų vyras).

Pirminiais duomenimis, per parą – 61 eismo įvykis, dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Kaune, Širvintų r. (Gelvonų k.)). Atvejų, kai transporto priemonės susidūrė su gyvūnais – 14 (Ignalinos, Jonavos, Kėdainių – 2 (1 – magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai), Klaipėdos, Molėtų (2), Prienų, Šilalės, Švenčionių, Ukmergės, Varėnos, Vilniaus, Zarasų (magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis) rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?