Praėjusios paros avarijose sužeista 15 žmonių

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad birželio 8 d., antradienį, šalies keliuose eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, sužeista 15 žmonių, tarp jų – 4 nepilnamečiai (elektrinių paspirtukų 2 vairuotojai, taip pat motociklų vairuotojai). Užregistruota 12 įvykių, viename jų (Radviliškyje) nukentėjo 3 žmonės, kitame (Pasvalio r.) – 2.

 Praėjusios paros avarijose sužeista 15 žmonių.<br> LKPT nuotr.
 Praėjusios paros avarijose sužeista 15 žmonių.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2021, 3:19 PM, atnaujinta Jun 9, 2021, 3:22 PM

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 10, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 1 (Klaipėdoje, nukentėjo 60 metų vyras, jam nustatytas 1,06 promilės neblaivumas), susidūrimas su į kelią įbėgusiu laukiniu gyvūnu – 1. Dviračių (elektrinių paspirtukų) vairuotojai dalyvavo 3-uose įvykiuose (Vilniuje ir Kėdainiuose), neblaivus vairuotojas – 1. Pirminiais duomenimis, miestuose – 7 įvykiai: Vilniuje – 2, Kaune, Klaipėdoje, Kėdainiuose, Radviliškyje, Skuode.

Prieš aštuntą ryto, Vilniuje, Naugarduko gatvėje, „Volkswagen“ markės automobiliu į degalinės teritoriją sukdamas 39 metų vyras nedavė kelio dviračių taku važiavusiam elektriniam paspirtukui ir su jo susidūrė. Nukentėjo šią dviratę transporto priemonę vairavęs 23 metų vaikinas.

Prieš vidurdienį, sostinėje, Antakalnio gatvėje, dviračių tako vingiuotoje nuokalnėje susidūrė dviračiu važiavęs 49 metų vyras ir elektrinis paspirtukas, kuriuo važiavo 12 metų mergaitė (ji nukentėjo).

Tuo pačiu metu eismo įvykis įvyko ir Radviliškyje. Žalgirio ir Eglių gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiuodamas automobilis „Mitsubishi Grandis“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu „VW Sharan“, kuris užvažiavo ant šaligatvio. Sužeisti abiejų automobilių vairuotojai, 37-erių ir 49 metų vyrai, ir „Mitsubishi“ 36 metų keleivis (paguldytas į ligoninę).

Apie pusę dešimtos ryto, Pasvalio rajone, magistraliniame kelyje A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga („Via Baltica“ ruože), į priešpriešinio eismo juostą įvažiavęs 36 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Passat“ susidūrė su krovininiu automobiliu „Renault“, kurį vairavo 43 metų vyras. Vilkikas nuvažiavo nuo kelio į laukus ir apvirto. Nukentėjo abu vairuotojai.

Popietę, Šilutės rajone, Stubrių kaime, kelyje Stoniškiai–Katyčiai–Degučiai, iš šalutinio kelio savadarbiu triračiu motociklu išvažiuodamas nepilnametis, pirminiais duomenimis, nepastebėjo pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Peugeot 207“, vairuojamo 37 metų moters, ir į jį atsitrenkė. Nukentėjo pirmąją transporto priemonę vairavęs 17-metis (paguldytas į ligoninę), teisės vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonų jis neturi. Automobilio vairuotoja, kaip ir du keleiviai, pusantrų metų mergaitė ir 16 metų paauglys, pirminiais duomenimis, nesužeisti.

Pavakarę, Kėdainiuose, Gegučių gatvėje, į 28 metų moters vairuojamą automobilį „Seat Altea XL“ atsitrenkė per pėsčiųjų perėją elektriniu paspirtuku važiavęs 11 metų berniukas (nuvežtas į ligoninę).

Vakare, apie pusę vienuoliktos, Kauno rajone, magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai („Via Baltica“ ruože), automobilis „Ford Focus“ tiesiame ruože atsitrenkė iki priekyje važiavusį krovininį automobilį „Mercedes-Benz Actros“ (iki 12 t), vairuojamą 32 metų Lenkijos Respublikos piliečio. Nuo smūgio lengvasis automobilis nuvažiavo į griovį. Šį automobilį vairavo neblaivi 35 metų moteris (2,99 promilės), ji ir nukentėjo (nuvežta į ligoninę).

Taip pat vakare, po vienuoliktos, Mažeikių rajone, Juodeikių kaime, su į kelią įbėgusia stirna susidūrė motociklas „Sonik Starway“. Juo važiavo ir nukentėjo 17 metų vaikinas (nepilnametis teisę vairuoti turi, važiavo su saugos šalmu).

Per parą, pirminiais duomenimis, – 66 eismo įvykiai, dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 3 įvykiai (Vilniuje, Kauno ir Vilniaus rajonuose). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais – 14 atvejų (Druskininkuose, Šiauliuose ir Vilniuje, Akmenės, Joniškio, Kauno, Mažeikių – 2, Molėtų, Plungės, Prienų, Šiaulių, Vilniaus, Zarasų rajonuose).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.