Ugniagesiams teko gesinti bute paliktas nuorūkas, rūpintis prisvilusiu maistu ir aiškintis, ar kepsninėje kepama mėsa nekelia pavojaus kaimynams

Penktadienį Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnams teko ne tik gesinti gaisrus, gelbėti į avarijas patekusius žmones bei šalinti praūžusios audros padarinius, bet ir gesinti bute paliktas nuorūkas, rūpintis prisvilusiu maistu ir aiškintis, ar kepsninėje kepama mėsa nekelia pavojaus kaimynams.

 Per žmonių aplaidumą bei abejingumą sukeltos situacijos ar dėl nepamatuotų ambicijų pasiųsti pranešimai iš penktadienį ir taip darbo nestokojusių ugniagesių atėmė nemažai brangaus laiko.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Per žmonių aplaidumą bei abejingumą sukeltos situacijos ar dėl nepamatuotų ambicijų pasiųsti pranešimai iš penktadienį ir taip darbo nestokojusių ugniagesių atėmė nemažai brangaus laiko.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2021, 6:26 PM

Tokios per žmonių aplaidumą bei abejingumą sukeltos situacijos ar dėl nepamatuotų ambicijų pasiųsti pranešimai iš tądien ir taip darbo nestokojusių ugniagesių atėmė nemažai brangaus laiko.

Bute rado prisvilusį puodą

Penktadienį ugniagesiams teko skubėti gesinti galimai Jonavoje, A.Kulviečio gatvės daugiabučiame name kilusio gaisro. 11 val. 38 min. paskambinę šio namo gyventojai pranešė, kad iš iš kaimyno buto veržiasi dūmai, o viduje gali būti žmogus.

Atskubėjusiems ugniagesiams butu durų niekas neatidarė, todėl į butą teko lipti kopėčiomis. Per pravirą langą į butą patekę ugniagesiai rado ant viryklės paliktą prisvilusį puodą.

Buto savininkas (g. 1939 m.) tyčia neįsileido ugniagesių ir atsisakė išeiti iš buto. Ugniagesiai prisvilusį puodą nukėlė nuo viryklės ir išvėdintos patalpos. Buvo konstatuota, kad bute nėra dūmų detektoriaus.

Užgesino bute smilkti paliktas nuorūkas

Popietę ugniagesiams jau teko skubėti Kaune, Vytenio gatvėje esančiame bute galimai kilusio gaisro. 15 val. 02 min. šio namo gyventojai pagalbos telefonu pranešė apie iš vieno buto rūkstančius dūmus.

Atskubėjusių ugniagesių į buvo vidų taip pat niekas neįsileido, todėl teko lipti kopėčiomis. Jomis į butą patekę ugniagesiai rado balkone ant plastikinės palangės stikliniame inde smilkstančias nuorūkas.

Bute žmonių nebuvo. Ugniagesiai užgesino nuorūkas ir išvėdino patalpas.

Kaimynai skundė kepsnių mėgėjus

Vakare ugniagesiams jau teko į Kauno rajono Radikių kaimą. 19 val. 03 min. buvo gautas pranešimas, kad kaimynai kūrena kepsninę ir nesilaiko saugių atstumų.

Atvykę ugniagesiai išsiaiškino, kad uždaroje kepsninėje kepama mėsa, niekam pavojaus nekelia, nes saugūs atstumai yra išlaikyti.

Dėl kepsnių mėgėjų galimai keliamo pavojaus tą vakarą ugniagesiai buvo kviesti ir Jurbarke.

18 val. 52 min. pagalbos telefonu paskambinę Pamiltuvio gatvės gyventojai pranešė, kad kaimynai už 1,5 m nuo pastato užkūrė šašlykinę, todėl butas prisipildė dūmų.

Atvykę ugniagesiai sudrausmino šašlykų mėgėją, kuriai teko užgesinti rūkusią šašlykinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.