Pirmadienį paskendo du žmonės

Lietuvoje pirmadienį paskendo du žmonės.

PAGD statistika.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
PAGD statistika.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Steniulienė, BNS

2021-07-13 16:45

Vakare Marijampolės savivaldybėje, Sasnavos seniūnijoje esančiame nedideliame vandens telkinyje rastas, įtariama, nuskendusio 43 metų vyro kūnas.

Kūnas rastas už 10 metrų nuo kranto, 2 metrų gylyje, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Kita nelaimė įvyko Kelmės rajone. Užvenčio seniūnijos, Maudžiorų kaimo gyventojas pranešė, kad kaimynas prieš 3-4 valandas nuėjo į tvenkinį maudytis ir dabar jo nesimato, prie kranto palikti visi drabužiai.

20 val. vyro kūnas rastas ir ištrauktas iš vandens, jis buvo už 15 metrų nuo kranto, 2 metrų gylyje.

Klaipėdos paplūdimiuose budintys gelbėtojai sako pastaruoju metu turintys daug darbo.

„Gelbėtojai dirba pilnu pajėgumu, žmonės plaukia už plūdurų kažkodėl, lyg vietos jūroje būtų maža, nepaiso gelbėtojų, šią minutę lietaus buvo, tai ramiau. Vaikų neprižiūri, tenka perspėti dėl vaikų priežiūros. Vaikai energingi, vaikai vieni maudosi, tėvai nuo kranto prižiūri, nors vieni vaikai gali maudytis tik nuo 14 metų“, – BNS antradienį pasakojo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki.

Jis pastebi, kad poilsiautojai nekreipia dėmesio į įspėjimus apie duobes, kartais gelbėtojams tenka 13 kartų šokti į vandenį ir padėti saugiai būti vandenyje, padėti išplaukti iš duobių.

„Žmonės pikti, nenori suvaržymų. Kabo raudona vėliava, o tėvai patys eina maudytis ir vaikus vedasi. Per garsiakalbius įspėjam, patruliuodami įspėjam – vis tiek eina, esą negirdi. Ateina prie jūros ir pamiršta apie saugumą, skęsta ir atvykėliai, ir vietiniai. Kiti priekaištauja: „mano vaikas laukti moka, kur taisyklėse parašyta, kad tėvai turi prižiūrėti besimaudančius vaikus?“, – apie poilsiautojų elgesį pasakojo A.Siakki.

Šią vasarą gelbėtojų prižiūrimuose paplūdimiuose nepaskendo nė vienas žmogus, nelaimės įvyko ten, kur gelbėtojai nebudi.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, per pirmąjį šių metų pusmetį iš vandens ištraukta 60 žmonių kūnų.

Nelaimės vandenyje sudaro nemažą dalį tragiškų mirčių statistikoje, kasmet paskendimai prilygsta ar net viršija žuvusiųjų gaisruose ar avarijose skaičiui.

Šiemet per gaisrus žuvo 55 žmonės, eismo nelaimės nusinešė arti 70 gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.