Savaitgalio avarijose žuvo du žmonės, dar 43 buvo sužaloti

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad liepos 16–18 d., penktadienį–sekmadienį, policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 168 eismo įvykius: penktadienį – 59, šeštadienį – 55, sekmadienį – 54. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 6 proc. visų įvykių (4-iuose iš jų nukentėjo žmonės). 16 proc. atvejų (27 įvykiai) – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais.

 Savaitgalio avarijose žuvo du žmonės, dar 43 buvo sužaloti.<br> T.Bauro nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo du žmonės, dar 43 buvo sužaloti.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-19 13:03, atnaujinta 2021-07-19 13:09

Pirminiais duomenimis, žuvo 2 žmonės (vairuotojas ir pėsčiasis), 43 sužeisti (8 nepilnamečiai), daugiausia – vairuotojų (37 proc.) ir keleivių (28 proc.).

Užregistruota 40 eismo įvykių: penktadienį – 17, šeštadienį – 8, sekmadienį – 15, daugiausia žmonių (20) sužeista sekmadienį.

Miestuose, pirminiais duomenimis, – 23 įvykiai, iš jų 74 proc. 5-iuose didžiuosiuose šalies miestuose, taip pat Biržuose, Kupiškyje, Marijampolėje, Tauragėje, Garliavoje (Kauno r.), Žiežmariuose (Kaišiadorių r.). Po 3 žmones sužeista 2-uose įvykiuose, viename – 2. Tamsiuoju paros metu įvyko 4 įvykiai.

Liepos 16 d., penktadienio, ryte, Šalčininkų rajone, kelio Šalčininkai–Butrimonys–Eišiškės vingyje į dešinę pusę nuvažiavo krovininis automobilis „Scania“ su puspriekabe. Automobilio vairuotojui, 43 metų Baltarusijos Respublikos piliečiui, įvykio vietoje buvo konstatuota mirtis.

Liepos 17-osios, šeštadienio, pavakarę, Vilniuje, Liepkalnio ir Žirnių gatvių ir Minsko plento sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforų, vairuojamo automobilio „VW Golf“ nesuvaldė girtas (nustatytas 3,04 promilės girtumas), teisės vairuoti neturintis 40 metų vyras. „Golfas“ atsitrenkė į stulpą, kuris kliudė ir mirtinai sužalojo 37 metų pėsčiąjį. Įvykyje dalyvavo ir dar vienas automobilis „VW Passat“, kurį vairavo 47 metų moters.

Vakare (apie 19 val.), lyjant, Kauno rajone, kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai vingyje į dešinę, vairuojamo automobilio BMW X3 nesugebėjo suvaldyti 40 metų vyras. Automobilis nuvažiavo nuo skardžio, vertėsi ir atsitrenkė į medį. Nukentėjo 7 metų keleivė, vairuotojo duktė (nuvežta į ligoninę). Vyrui nustatytas 0,75 promilės neblaivumas.

Prieš aštuntą vakaro, Panevėžio rajone, Virsnio kaime, namo kieme (šlapias žvyrkelis), pirminiais duomenimis, su mopedu „Yiying“ apvirto neblaivus 28 metų vyras, jis ir nukentėjo (nustatytas 2,35 promilės neblaivumas).

Liepos 18 d., sekmadienį, prieš vidurdienį, Molėtų rajone, Giedraičių miestelyje, Vilniaus ir Maumedžių gatvių sankryžoje, 29 metų vyras su motociklu „Suzuki“, lenkdamas automobilį, pirminiais duomenimis, nepastebėjo, kad priekyje dar vienas važiavęs automobilis „Audi A6“ suko į kairę, dėl to nespėjo sustoti ir atsitrenkė į jo galinę dalį. Nukentėjo dviratės transporto priemonės vairuotojas.

Po trečios, Vilkaviškio rajone, kelyje Virbalis–Vištytis, pirminiais duomenimis, dėl saugaus važiavimo greičio nesilaikymo vingiuotoje nuokalnėje į dešinę nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis BMW. Sužeisti 3 žmonės: 32 metų vairuotojas ir keleivės, kurioms 37-eri ir 10 metų.

Apie pusę keturių, Kaune, Žiemgalių gatvėje, pirminiais duomenimis, bandydamas išvengti susidūrimo su staiga į važiuojamąją kelio dalį įbėgusiu šunimi, vairuojamo BMW markės automobilio nesuvaldė 37 metų vyras – jis neblaivus ir galbūt apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Automobilis kliudė kelkraštyje smėlio dėžę ir, dar pavažiavęs, atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą, kurį nuvertė. Nukentėjo vairuotojas.

Pavakarę, Lazdijų rajone, Oktos kaime, vairuodami motociklus, pirminiais duomenimis, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesilaikė reikiamo (saugaus) atstumo tarp važiuojančių transporto priemonių ir nesuvaldyti motociklai apvirto važiuojamojoje kelio dalyje.

Per eismo įvykį buvo kliudytas ir apgadintas 21 metų vaikino vairuojamas automobilis BMW 120D. Sužeisti 3 motociklų „Honda“ vairuotojai: 28-erių ir 40 metų bei 38-erių (pastarasis vyras paguldytas į ligoninę).

Apie pusę aštuntos vakaro, Klaipėdos rajone, Karklės kaime, dviračiu take nesugebėjo prasilenkti du dviračiais važiavę asmenys: 12 metų berniukas ir 30 metų moteris, ji nukentėjo.

Taip pat vakare, apie pusę vienuoliktos, Kupiškyje, Gedimino gatvėje (apšviesta), 46 metų moters vairuojamas automobilis „Opel Astra“ pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužeidė 27 metų pėsčiąją (paguldyta į ligoninę).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.