Trijų vyrų žūtį Šakių rajone tirs ir Valstybinėje darbo inspekcijoje sudaryta komisija

Valstybinėje darbo inspekcijoje sudaryta komisija tirs trijų vyrų žūtį žemės ūkio bendrovėje Šakių rajone.

Pradėtas tyrimas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Pradėtas tyrimas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2021, 3:30 PM

Įtariama, kad šie žmonės žuvo atlikdami srutų rezervuaro siurblio remontą.

Policijos duomenimis, paskendo žemės ūkio bendrovės darbuotojai – 1976, 1997 ir 1965 metais gimę vyrai. Policija taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įvykusios nelaimės.

Valstybinė darbo inspekcija antradienį paskelbtame pranešime teigia, kad nelaimingų atsitikimų darbe skaičius sparčiai auga. 2021 metų pirmo pusmečio nelaimingų atsitikimų darbe, ypač žemės ūkyje, yra gerokai daugiau negu 2020 metais.

VDI šiemet per pusmetį buvo gauta 20 pranešimų, pirminiais duomenimis, apie įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai mirė, ir 66 pranešimus apie įvykius darbe, kurių metu buvo sunkiai pakenkta darbuotojų sveikatai.

2020 metais per tokį pat laikotarpį buvo gauta 15 pranešimų apie įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai mirė, ir 55 kiti pranešimai.

„Neramu matyti augančius nelaimingų atsitikimų darbe skaičius. Po ilgo karantininių prastovų laiko į darbą grįžtantys darbuotojai galbūt yra praradę budrumą ir įgūdžius, todėl darbų vadovai turi ypatingai atsakingai priminti saugos taisykles, instruktuoti darbuotojus ir dar kartą atidžiai patikrinti, ar visi yra aprūpinti reikalingomis saugos priemonėmis. Primenu, kad būtent darbdavys yra atsakingas už darbuotojų saugumą darbo metu“, – pranešime teigė Lietuvos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Jonas Gricius.

Tiriant nelaimingų atsitikimų priežastis nustatyta, kad didžiąją dalį mirtinų ir sunkių nelaimingų atsitikimų darbe, įvykusių per šiemet per pusmetį, sąlygojo darbdavio neįgyvendinti darbuotojų saugą ir sveikatą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimai, nepakankama darbuotojų saugos ir sveikatos vidinė kontrolė, netinkamas darbų organizavimas.

Beveik ketvirtadalis nelaimingų atsitikimų darbe įvyko, kai atlikdami darbus darbuotojai nesilaikė jiems privalomų vykdyti saugaus darbo instrukcijų ir taip rizikavo savo sveikata ar gyvybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.