Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 14 buvo sužalota

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuojas, kad rugpjūčio 4-ąją, trečiadienį, policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 56 eismo įvykius. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 2 (Kelmės rajone (Maironių k.), Telšių rajone (Luokėje)).

 Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 14 buvo sužalota.<br> LKPT nuotr.
 Praėjusios paros avarijose žuvo žmogus, dar 14 buvo sužalota.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 1:06 PM, atnaujinta Aug 5, 2021, 1:13 PM

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais – 11 atvejų, šie įvykiai įvyko Kaišiadorių, Kėdainių, Klaipėdos, Kretingos (magistraliniame kelyje A11 Šiauliai–Palanga), Kupiškio, Molėtų, Prienų (magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė), Radviliškio (magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai), Širvintų, Vilniaus (magistraliniame kelyje A15 Vilnius–Lyda), Zarasų rajonuose.

Pirminiais duomenimis, 13-oje eismo įvykių vienas žmogus žuvo, 14 sužeista, daugiausia – vairuotojų ir pėsčiųjų (po 5). Pėsčiųjų perėjose nukentėjo 2 pėstieji. Vieną pėsčiąjį šaligatvyje partrenkė dviračio vairuotojas (Visagine), kitame įvykyje dalyvavo neblaivūs pėsčiasis ir, pirminiais duomenimis, elektrinio paspirtuko vairuotojas.

Tarp sužeistųjų ir dviračio bei elektrinio paspirtuko vairuotojai, motociklą vairavęs teisės tam neturintis vyras, viešojo transporto keleivis (Vilniuje, troleibusu važiavęs neblaivus vyras). Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 6, nuvažiavimų nuo kelio – 1. Viename įvykyje (Vilniuje) sužeisti 3 žmonės.

Pirminiais duomenimis, visi eismo įvykiai įvyko miestuose (Vilniuje – 4, Kaune – 3, Šiauliuose, Panevėžyje, Birštone, Mažeikiuose, Tauragėje, Visagine). Esant šlapiai kelio dangai – 3 eismo įvykiai, tamsiuoju paros metu – 1.

Popietę (apie 15 val.), Birštone, magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė (danga sausa), automobilis „Opel Astra“ tiesiame ruože įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su autobusu „IVECO“, vairuojamu 50 metų vyro. Per susidūrimą žuvo lengvojo automobilio 61 metų vairuotojas. Pirminiais duomenimis, autobuse važiavo 24 keleiviai, tarp jų ir užsienio šalių piliečiai, taip pat 2 nepilnamečiai (paaugliai).

Ryte, prieš devintą, Tauragėje, Gedimino gatvės vingyje į kairę, į apšvietimo stulpą atsitrenkė automobilis „Peugeot 3008“. Sužeista 59 metų vairuotoja. Pirminiais duomenimis, jai pablogėjo sveikata, dėl to ir nesuvaldė transporto priemonės. Moteris paguldyta į ligoninę.

Popietę, Kaune, Kuršių gatvėje, į pėsčiųjų perėją, pirminiais duomenimis, staiga įėjusią 67 metų moterį kliudė ir sužeidė krovininis automobilis MAN, vairuojamas 52 metų vyro.

Taip pat popietę šiame mieste, Savanorių prospekte, įvažiavime į namo kiemą, dviračiu šaligatviu važiuodama 39 metų moteris atsitrenkė į automobilį (nenustatytas), kuris važiavo iš kiemo. Pirminiais duomenimis, automobilio vairuotojas moterį parvežė į namus, ji vėliau kreipėsi į gydytojus (paguldyta į ligoninę). Apie eismo įvykį policijai pranešta nebuvo.

Popietę, Visagine, Draugystės gatvėje, šaligatviu dviračiu važiuodamas 8 metų berniukas nespėjo vairuojamos transporto priemonės sustabdyti ir atsitrenkė į ėjusias dvi pėsčiąsias, kurioms 64 metai. Viena iš moterų buvo sužeista.

Vakare (apie 18 val.), Panevėžyje, Parko gatvėje, poilsio ir kultūros parke, elektrinę transporto priemonę vairavęs neblaivus 34 metų vyras susidūrė su pėsčiuoju, kuris taip pat buvo neblaivus. Nukentėjo ir į ligoninę pristatytas 55 metų vyras.

Ryte, apie pusę dešimtos, Šiauliuose, Tilžės gatvėje, elektriniu paspirtuku dviračių taku važiuodamas 28 metų vyras atsitrenkė į stovintį automobilį „Mazda 6“, kurio 31 metų vairuotojas buvo sustojęs praleisti pagrindiniu keliu važiavusių kitų automobilių. Nukentėjęs dviratės transporto priemonės vairuotojas nuvežtas į ligoninę.

Vakare, prieš aštuntą, lyjant, Vilniuje, Saulėtekio alėjoje, iš maršrutiniam transportui skirtos eismo juostos apsisukdamas automobilis „Toyota Yaris“ susidūrė su antrąja juosta ta pačia kryptimi važiavusiu motociklu BMW. Sužeisti trys žmonės: automobilio 50 metų vairuotoja, 44 metų vyras, vairavęs motociklą (teisės vairuoti neturi), ir su juo važiavęs 33 metų keleivis. Abu pastarieji, pirminiais duomenimis, paguldyti į ligoninę.

Prieš dešimtą vakaro, lyjant, sostinėje, J. Basanavičiaus, Pylimo ir Trakų gatvių sankryžoje, į kairę (degant leidžiamam šviesoforo signalui) automobiliu „Toyota Prius“ sukdamas 50 metų vyras partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią moterį. Į ligoninę nuvežta 27 metų pėsčioji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.