Latvijoje nukrito istorinis lėktuvas, žuvo jį pilotavęs lietuvis

Latvijoje sekmadienį nukrito atkurtas istorinis Antano Gustaičio ANBO II lėktuvas, žuvo vienas iš dviejų juo skridusių lietuvių, kitas išgabentas į ligoninę.

Latvijoje nukritus nedideliam lėktuvui žuvo Lietuvos pilietis, dar vienas sužeistas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Latvijoje nukritus nedideliam lėktuvui žuvo Lietuvos pilietis, dar vienas sužeistas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2021, 5:10 PM, atnaujinta Aug 8, 2021, 8:47 PM

Vienas iš lėktuvo kūrėjų Rolandas Kalinauskas BNS patvirtino, kad žuvo lėktuvo savininkas Arvydas Šabrinskas, kartu su juo skrido Valdas Černius.

Latvijos pareigūnų duomenimis, nelaimė apie 13.30 val. įvyko netoli Cėsių, lėktuvui kylant iš Priekulių aerodromo. Žuvo lėktuvo pilotas, o keleivis patyrė sužalojimų ir buvo skubiai išgabentas į ligoninę.

Latvijos policija pradėjo tyrimą dėl lėktuvo avarijos. Šiuo metu incidento vietoje dirba tyrėjai.

Legendinis tarpukario ANBO II lėktuvas buvo atkurtas prieš keletą metų grupės entuziastų, jo atkūrimą finansavo A. Šabrinskas.

Aviacijos inžinierius, lakūnas, brigados generolas A. Gustaitis tarpukariu sukūrė iš viso devynių tipų ANBO lėktuvus, kurie buvo plačiai naudojami karo aviacijoje lakūnams mokyti ir žvalgybinėms užduotims atlikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.