Nelaimė Šalčininkuose: nuotoliniu būdu įjungtas katilinės įrenginys įtraukė ir pražudė darbininką

Tragedija baigėsi katilinės įrenginų remontas ir patikrinimas Šalčininkuose. Katilinės vadovui nuotoliniu būdu įjungus įrenginį, šis prispaudė ir sužalojo jį tvarkiusį darbininką. Vyrą iš įrenginio vadavo ugniagesiai, netrukus darbininkas ligoninėje mirė.

Nuotoliniu būdu įjungtas katilinės įrenginys Šalčininkuose įtraukė ir mirtinai sužalojo darbininką.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Nuotoliniu būdu įjungtas katilinės įrenginys Šalčininkuose įtraukė ir mirtinai sužalojo darbininką.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2021, 9:27 AM, atnaujinta Aug 19, 2021, 9:48 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, rugpjūčio 18 d. apie 7 val. 40 min. Šalčininkuose, Pramonės g., katilinės patalpoje, nuotoliniu būdu įjungtu įrenginiu sužalotas vyras (gim. 1958 m.), kuris tą pačią dieną ligoninėje mirė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad nelaimė įvyko šilumos tinklų katilinės teritorijoje, kur kuro sandėlyje esantis kieto kuro padavimo transporteris įtraukė vyrą.

Atvykę gelbėtojai panaudojo gelbėjimo įrangą ir žmogų išlaisvino. Jis dar sąmoningas buvo perduotas medikams, tačiau jo sužalojimai buvo labai sunkūs.

Lrytas.lt žiniomis, miręs vyras (gim. 1958 m.) yra įmonės šaltkalvis ir dirbo savo tiesioginį darbą - tvarkė įrenginį. Vyrui dirbant, katilinės vadovas (gim. 1975 m.) įrenginį įjungė nuoliniu būdu. Kaip vėliau sakė pats - kad patikrintų įrenginio darbą.

Įjungtas įrenginys pradėjo veikti ir prispaudė čia dirbusį šaltkalvį. 

Viskas įvyko nelaimėlio kolegos akivaizdoje. Šis nuskubėjo pas vadovą ir pranešė apie incidentą. 

Kadangi vyrai prispausto ir įrenginyje įstrigusio šaltkalvio patys ištraukti negalėjo, buvo iškviesti ugniagesiai. Šie vyrą išlaisvino ir perdavė medikams, kurie nukentėjusį darbuotoją išvežė į ligoninę. Čia jis mirė.

Policija dėl įvykio ja pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad darbdavys ar jo įgaliotas asmuo, pažeidęs Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatyme ar kituose teisės aktuose nustatytus darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, jeigu dėl to įvyko nelaimingas atsitikimas darbe, avarija ar atsirado kitokių sunkių padarinių, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.